Autor: CroExpress

“Ne znam koliko vam je poznato da među nama žive ljudi koji istodobno i ne vide i ne čuju. Žive lišeni svjetlosti i zvuka ili, u jedva boljem slučaju, do njih dopiru tek njihove razgovjetnije ili bljeđe sjene. Dodir je njihovo jedino oko, njihovo jedino uho, a često i njihov jedini jezik…“ – emotivna je ovo rečenica pjesme Stjepana Lice Dodir prema kojoj je ime dobio Hrvatski savez gluhoslijepih osoba Dodir, a u kojem se trenutno nalazi 40 osoba koje ne vide niti čuju.

Upravo za njih glazbenice Mia Dimšić i Domenica u ime Zaklade „Hrvatska za djecu“ predstavljaju treći po redu, tradicionalni donatorski koncert koji nas na splitskoj tvrđavi Gripe očekuje u subotu, 22. kolovoza u 21 sat. Sav prihod od prodanih ulaznica ovog donatorskog koncerta namijenjen je edukaciji osobnih asistenata bez kojih gluhoslijepe osobe ne bi imale nikakvu šansu za uključenje u normalan život. Podrška asistenata iznimno je važna upravo za gluhoslijepu djecu od njihove najranije dobi kako bi naučili živjeti sa svojim invaliditetom i ostvariti željenu razinu obrazovanja te biti član društva ravnopravan ostalima.

Mia Dimšić i Domenica Žuvela nove su ambasadorice Zaklade „Hrvatska za djecu“ koje ovim koncertom najavljuju prekrasnu glazbenu ljetnu večer ispunjenu emocijama. Atraktivne djevojke dugogodišnje su prijateljice i omiljene glazbenice mladih. Koliko volimo pjevušiti upravo mladenačke hitove govori debitantski album Mie Dimšić Život nije siv koji je nakon izdavanja u rekordnom roku postao najprodavaniji album. Naslovna istoimena pjesma proglašena je najslušanijom, a Mia priznanjem za najbolju mladu izvođačicu.

Život nije siv zaradio je i nagradu Porin, a istu nagradu Mia je osvojila i za pjesme Bezimeni i Božićno jutro. Jednako omiljeni su i hitovi Domenice koja je već s debitantskim singlom Kad sam s tobom osvojila nagradu za najboljeg debitanta na Splitskom festivalu. Na istoimenom festivalu kasnije je pobijedila izvodeći pjesmu Mi protiv nas s Damirom Kedžom, a nakon toga ova perspektivna glazbenica natjecala se i na Dori. Njezin posljednji album Ćiribu ćiriba osvojio je Porin za najbolji album zabavne glazbe.

Zaklada “Hrvatska za djecu” djeluje u ime Vlade Republike Hrvatske, samostalno i s partnerima, kako bi prepoznali, aktivno podržali i kontinuirano promovirali prava i prilike djece na individualni razvoj te doprinijeli ostvarivanju izvrsnosti i napretka u njihovom životu. Zaklada se svojim radom i kontinuiranim naporima zalaže za ugodnije odrastanje i bolji život djece Hrvatske te provodi inovativne samostalne projekte za sve kategorije djece.
Zaklada je do sada održala dva godišnja donatorska glazbena koncerta te sakupljenim prihodom od ulaznica pomogla brojnoj potrebitoj djeci i mladima. Ulaznice za koncert Mie Dimšić i Domenice za Zakladu “Hrvatska za djecu” mogu se kupiti u sustavu Croatia Tickets-a po cijeni od 100 kuna. Pokrovitelji koncerta su Grad Split, JANAF, HDS ZAMP te Karaman koncert.

Datum objave: 22.07.2020.