Loše vijesti stižu za hrvatsku nogometnu reprezentaciju Ivan Perišić, član engleskog Tottenham Hotspura, ozlijedio je prednji križni ligament desnog koljena i bit će prisiljen na operaciju.

Ozljeda se dogodila tijekom treninga u utorak, a značajno je da se nije radilo o kontaktu sa suigračima. Klub je brzo reagirao izdavši priopćenje koje potvrđuje kako je sezona za Perišića završena, dok će rehabilitacija krenuti odmah.

Ivan Perišić, koji će u veljači navršiti 35 godina, poznat je po svom iznimnom mentalitetu i radnoj etici, pa unatoč ozbiljnosti ozljede, mnogi vjeruju da ovo neće označiti kraj njegove karijere.

Međutim, zbog težine ozljede i vremena potrebnog za oporavak, njegov nastup na Europskom prvenstvu u Njemačkoj stavljen je pod upitnik. Perišić je nedavno pokazao izvanrednu formu u utakmicama protiv Latvije i Armenije, čak je nosio kapetansku traku Vatrenih u odsutnosti Luke Modrića.

Izbornik Zlatko Dalić izrazio je duboku žalost zbog ozljede i istaknuo važnost Perišića za reprezentaciju. Dalić vjeruje da će Ivan Perišić biti spreman za Europsko prvenstvo: “Poznavajući njegovu predanost i fizičke kapacitete, uvjeren sam da će odraditi vrhunski oporavak te do lipnja doći do željene forme. Ne mogu i ne želim zamisliti našu reprezentaciju bez Ivana.”

Hrvatski nogometni savez (HNS) također je izrazio podršku Perišiću i poželio mu brzu operaciju i uspješan oporavak. Nada se da će Perišić ponovno predvoditi Hrvatsku do velikih pobjeda na nadolazećem Europskom prvenstvu.


Autor: CroExpress/Ivan Novokmet Datum objave: 21.09.2023.