Izbornik U21 hrvatske nogometne reprezentacije Dragan Skočić predstavio je nepotpuni, preliminarni popis igrača za Europsko prvenstvo.

O Siguru i njegovoj čudesnoj priči smo već pisali i predvidjeli smo da će doći trenutak kada će morati birati između Kanade i Hrvatske. No, kod Nike to nije bilo upitno, odlučio se za našu reprezentaciju.

U izjavi na tu temu rekao je: “Hrvatska je domovina moje obitelji i zato želim u budućnosti nositi taj prekrasni hrvatski dres. Cijenim i volim Kanadu u kojoj sam živio i nogometno odrastao, ali osjećam da je ovo ispravna i najbolja odluka. Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu na iskazanoj želji da nastupam za Hrvatsku, Hajduku na prilici da se nogometno razvijam u Hrvatskoj te svojoj obitelji na velikoj podršci koju osjećam svakog dana. Iznimno se radujem predstavljanju Hrvatske koja je istinska svjetska nogometna velesila.”

Što se tiče ostatka popisa, pozvani su:

VRATARI: Dominik Kotarski (PAOK), Ivor Pandur (Fortuna), Nikola Čavlina (Lokomotiva)

OBRAMBENI: David Čolina (Augsburg), Bartol Franjić (Wolfsburg), Nikola Soldo (Köln)

VEZNI: Jurica Pršir (Gorica), Lukas Kačavenda (Lokomotiva), Martin Baturina (Dinamo), Ante Palaversa (Troyes), Veldin Hodža (Rijeka), Toni Fruk (Gorica), Marko Bulat (Dinamo)

NAPADAČI: Roko Šimić (Zurich), Stipe Biuk (Los Angeles), Dion Drena Beljo (Augsburg), Marin Ljubičić (LASK), Gabriel Vidović (Vitesse), Luka Stojković (Lokomotiva), Matija Frigan (Rijeka).

Treba dodati kako ovo nije kompletni popis, očekuje se nakon završnice Lige nacija priključenje još nekoliko igrača “A” reprezentacije. S obzirom na to da su iz HNS-a najavili kako je cilj na ovom Euru izboriti kvalifikacije na Olimpijske igre, vrlo vjerojatno ćemo među mladima gledati i neke od ključnih uzdanica brončanih iz Katara poput Gvardiola i Šutala.

Ono što se može iščitati iz ovoga, je vjerojatno nastojanje da se omogući, usudio bih se reći najvećem hrvatskom sportašu svih vremena, Luki Modriću, sudjelovanje na Olimpijadi, s obzirom na to da pravo nastupa na Olimpijskom nogometnom turniru imaju i igrači stariji od 23 godine.

No, treba se ograditi s obzirom na to da to nitko nije rekao, nego je to samo osobna pretpostavka. Ako Bog da, vidjet ćemo što će se dogoditi na ovom Euru, a posljedično i idućeg ljeta na Olimpijskim igrama.

Hrvatska U-21 reprezentacija igrat će na Europskom prvenstvu u skupini s Ukrajinom, Španjolskom i Rumunjskom. Euro će otvoriti utakmicom protiv Ukrajine 21. lipnja od 18 sati u Bukureštu na stadionu Giulesti, u drugom kolu je na istom stadionu 24. lipnja od 20.45 sati čeka dvoboj protiv Španjolske, a u trećem 27. lipnja od 20.45 sati susret s Rumunjskom na stadionu Steaue, također u Bukureštu.


Autor: CroExpress/Ivan Novokmet Datum objave: 02.06.2023.