Riječ je o izboru čitatelja Condé Nast Travelera, koji je i ove godine po 33. put organizirao izbor najboljih svjetskih otoka, a za nagradu je glasovalo više od 715 tisuća glasača.

Otok Hvar uvršten je na 4. mjesto najpopularnijih europskih otoka, prema izboru čitatelja uglednog časopisa Condé Nast Traveler, izvijestila je Ina Rodin, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednica u SAD-u.

Riječ je o izboru čitatelja Condé Nast Travelera, koji je i ove godine po 33. put organizirao izbor najboljih svjetskih otoka, a za nagradu je  glasovalo više od 715 tisuća glasača.

Čitatelji su otok Hvar uvrstili među TOP 5 najboljih europskih otoka i to odmah nakon grčkih otoka Folegandrosa, Zakynthosa i Krete, dok iza Hvara slijede grčki Mykonos, Jersey u Ujedinjenom Kraljevstvu, talijanski otok Ischia, španjolski otok Mallorca te turski otok Bozcaada.

Condé Nast Traveler ističe kako je Hvar izvrsna destinacija za posjetu tijekom cijele godine, poglavito zbog toplih ljeta i blagih zima, te ističe poznatu statistiku prema kojoj je Hvar ovo najsunčaniji otok u Hrvatskoj, s više od 2800 sunčanih sati godišnje. Ovaj ugledni svjetski časopis naglašava i bogato povijesno i kulturno nasljeđe grada Hvara, posebice ističući tvrđavu Fortica, Arsenal i Hvarsko kazalište kao nezaobilazne kulturne spomenike.

Također, urednici pišu i o poznatoj žetvi hvarske levande kao i o Festivalu levande, koji postaje jedna od glavnih atrakcija u ljetnim mjesecima i koji se usprkos pandemiji kroona virusa i ove godine organizirao.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 08.10.2020.