Rang listu objavio je ugledni američki časopis Travel+Leisure i na visoko mjesto pozicionirao Hvar i dalmatinske otoke.

Otok Hvar i dalmatinske otoke ugledni američki mjesečni časopis Travel+Leisure visoko je pozicionirao na ljestvici top 20 najboljih europskih otoka. 

Na visokom šestom mjestu našli su se “Hvar i dalmatinski otoci”. Tako je zahvaljujući ovom uglednom časopisu Hvar pozicioniran uz otoke Folegandros i Santorini (Grčka), Madeira (Portugal), Sicilije (Italija) i drugih.

Grčki Milos proglasili su najboljim europskim otokom.

Navedeni časopis je uz Conde Nast Travel i National Geographic Traveler jedan od najutjecajnijih časopisa za putovanja na svijetu. U njemu se navodi i kako je uz uživanje u ljepotama Hvara moguće upoznati bogatu kulturu i povijest. Osim toga svojim čitateljima navode kako mogu odsjesti u vrhunskom smještaju te kušati poznata hvarska vina.

“I ovoga puta Hvar kao destinacija prepoznat je po širini svoje ponude i najvišim turističkim kriterijima koje nudi posjetiteljima!” naveo je Petar Razović, direktor Turističke zajednice grada Hvara.

Smatra kako je priznanju uvelike pomogao projekt Safe stay in Croatia. Ali i da su u srpnju i kolovozu turisti iz Sjedinjenih Američkih Država u ukupnoj strukturi ostvarenih dolazaka i noćenja zabilježili rezultate slične 2019. godini.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 09.09.2021.