U prostorijama Hrvatske katoličke misije Zürich sinoć je održan poseban susret Frame, na kojem je gost predavač bio mladi Hrvat iz Švicarske, don Ivan Šarić, bivši član Švicarske garde.

Don Ivan je dirljivo govorio o svom životnom putu i kako ga je Krist pozvao u svećenike, naglasivši važnost odluke i predanja u životu.

“Važno je biti odlučan i pokušati,” rekao je don Ivan, ističući kako danas mnogi mladi oklijevaju donijeti odluku o svom pozivu. On je svoju odluku donio kroz iskustvo u Švicarskoj gardi, gdje je kao vojnik želio zauvijek ostati Kristov vojnik i postati svećenik. Govorio je o svojim kušnjama i križevima života, pružajući snažnu poruku prisutnima.

Susretu su prisustvovali i mladi Hrvati iz Graubündena zajedno s njihovim voditeljem misije fra Zlatkom. Večer je bila ispunjena pjesmom i molitvom, a druženje se nastavilo u parku uz sladoled, glazbu i nogomet.

Ovaj susret je još jednom pokazao važnost zajedništva i duhovne podrške među mladima, te inspirirao mnoge na razmišljanje o vlastitim životnim odlukama i predanjima.


Autor: CroExpress Datum objave: 20.06.2024.