Vodice
su i ove godine nezaobilazno odredište za sve one željne dobre zabave, kulturnih sadržaja i novih doživljaja! Nakon turistički iznimno uspješnih predsezonskih mjeseci u kojima su vodički gosti mogli uživati u uskrsnim običajima, prvomajskom pikniku i brojnim događanjima kojima je obilježen Dan Grada, Turistička zajednica grada Vodica najavljuje program za ljeto i posezonu.

Već od 16.05. kreću Free Bike Tours, besplatne biciklističke ture koje će se održavati svakog četvrtka u svibnju, lipnju, srpnju i rujnu, u suradnji Karika Bike Tours i TZ grada Vodica. Originalni ‘Izlet u povijest Vodica’ sudionike vodi na putovanje na dva kotača kroz vodička polja, vinograde i maslinike, gdje će saznati više o lokalnoj kulturnoj baštini.

ĐARDIN JE IN (lipanj – rujan)

Vodički festival koji traje cijelo ljeto, u svojoj trećoj godini u Đardin na Trgu kneza Branimira dovodi široku lepezu izvođača i mnoštvo premijernih gostovanja: Nera Gojanović & Đani Stipaničev, Branimir Bubica, Stand up & Blues by Drele, Lovely Quinces, Sara Renar, Aklea Neon, Barbara Munjas, Mate Skračić Adaptive Quartet, Spectrum, Duo Tome & Sanja, Emil Šprljan, Uršula Trio, Hot Shots, klapa Bunari, kazališne predstave i drugi programi.

VODICE STREET FESTIVAL (01.-07.07.)

Najveseliji i najšareniji vodički festival ove godine traje čak sedam dana tijekom kojih će sve generacije posjetitelja pronaći svoj kutak za opuštanje, kreativu i zabavu! Jedinstvena atmosfera preplaviti će povijesnu jezgru Vodica – brojne radionice, predstave, izložbe i koncerti odvijati će se u kaleti (Ulica Mirka Zore), ispod kampanela (kod zvonika), u Đardinu (Trg Kneza Branimira) i na rivi (Obala Vladimira Nazora). Od večernjih glazbenih programa festivala posebno izdvajamo koncerte grupe Detour te plesni spektakl Bohemian Rhapsody.


VODICE JAZZ & BLUES FESTIVAL (20.-22.07.)

17. izdanje festivala nastavlja tradiciju okupljanja ponajboljih domaćih i inozemnih jazz & blues glazbenika, a u Vodice ove godine dovodi: Elvis Stanić Group, Denise Jannah-Hammond Xperienz i ManGroove.


BAKANALIJE (21.06. i 20.09.)

Dva puta godišnje, na rimskoj cisterni u Velikoj Mrdakovici, Vodice pričaju priču o svojoj bogatoj povijesti i ljudima koji su u davna vremena obitavali na ovim prostorima. Duh antike, uz obilje hrane i vina pripravljenih po starorimskoj recepturi i uz plesno–glazbeni spektakl koji nas vodi na putovanje u drugo doba.

Ovo ljeto očekuje nas i tradicionalna Vodička fešta, fešte u Srimi i na otoku Prviću, brojni koncerti, predstave za djecu, klapske i folklorne večeri, izložbe, projekcije filmova i radionice. Uz svoje projekte, TZ grada Vodica i ove godine sufinancira projekte lokalnih udruga koji doprinose ukupnoj turističkoj ponudi, posebice u pred i posezoni, a to su: biciklističke utrke, regate, moto susreti, baštinski susreti, ribarske večeri, glazbarski i zborski koncerti, rukometni, nogometni i petanque turniri, smotre mažoretkinja i dr.

Kalendar događanja za ovu godinu i uz sve navedeno nije zaključen, dapače, dopunit će se i dodatnim programima, a sve novosti možete pratiti na web stranici TZ grada Vodica.


Autor: CroExpress, PR Datum objave: 16.05.2019.