Njegova priča je inspirativna i dokazuje da kada imate strast i radite naporno, možete postići sve što poželite.

Sigur je rođen 9. rujna 2003. u Burnabyju kraj Vancouvera, a svoju karijeru započeo je kao igrač uličnog nogometa u Kanadi. Nakon mjesec dana otišao je na probu u juniorsku momčad Radomlja, slovenskog prvoligaša. Unatoč tome što je morao sam platiti avionsku kartu za probu, Sigur se dokazao i uspio osigurati svoje mjesto u juniorskoj momčadi te pomogao momčadi da osigura ostanak u ligi.

Nakon uspjeha u Sloveniji, Sigur je dobio poziv od prvaka Hrvatske, juniorske momčadi Hajduka. Važno je naglasiti da se ovo sve odvijalo od 15.1. do 15.7. 2022. godine. I u “Bilim tićima” se vrlo brzo snašao i dobio priliku igrati u prvih 11 juniorske momčadi.

A onda je došla prilika za debitantski nastup u prvoj momčadi. Bila je to utakmica protiv Varaždina u kojoj je oduševio navijače i struku te je na osnovu te utakmice postao član prvih 11. Inače po vokaciji vezni igrač, dobio je priliku igrati na desnom beku i tu je priliku zgrabio i fenomenalnim partijama impresionirao igrom. S njim u momčadi, Hajduk je odigrao četiri utakmice, jedna od njih je bila protiv prvaka Dinama u kojoj je Sigur također bio odličan. U zadnjoj utakmici odigranoj u nedjelju u Zagrebu protiv Lokomotive, malo mu je sreće falilo da upiše i prvi pogodak u seniorskoj karijeri, ali ga je u tome spriječila vratnica.

Njegova izvanredna igra nije ostala nezapažena, te je već uspio privući pažnju kanadskog izbornika koji planira pozvati Niku Sigura na okupljanje njihove reprezentacije. Ovo je nova velika prekretnica u karijeri mladog igrača, te će se uskoro suočiti s odlukom o tome hoće li igrati za Kanadu ili Hrvatsku.

Sigurov uspjeh u nogometu služi kao inspiracija svima koji sanjaju o tome da ostvare svoje ciljeve u životu. Njegova predanost i strast prema igri su mu omogućili da napreduje i ostvari svoj san, te je dokazao da ništa nije nemoguće ako se ima dovoljno volje i truda.


Autor: CroExpress/Ivan Novokmet Datum objave: 09.05.2023.