‘Volim Kanadu, ali volim i Hrvatsku. Ovo će biti teška utakmica za mene i većinu ljudi u našoj zajednici’ rekao je John Marion, Kanađnin hrvatskih korijena i vlasnik kafića Baka Gallery.

Hrvatska i Kanada igraju od 17 sati u sklopu drugog kola po skupinama na svjetskom prvenstvu u Kataru. Vatreni će nakon remija s Marokom jurišati po pobjedu protiv reprezentacije čiji izbornik nije bio nimalo korektan prema Hrvatskoj. John Herdman je poručio kako će Kanada sj*bati Hrvatsku, što će sigurno biti dodatni motiv izabranicima Zlatka Dalića. 

Brojni Hrvati žive u Kanadi, imali su veliku dvojbu za koga će navijati u nedjelju, ali dvojbe im je riješila upravo izjava britanskog trenera Herdmana, što su otkrili za Toronto Sun. – Imali smo podijeljene emocije uoči nedjelje, ali mogu vam reći da će, nakon Herdmanovih riječi, većina Hrvata navijati za Hrvatsku i natjerati ga da pojede vlastite riječi – rekao je Ivan Grbešić. – Prije te trenerove izjave zaista sam bila rastrgana oko toga za koga ću navijati. Znam da se tako govori u svlačionici, ali nije trebao to reći – poručila je Rosemary Nizic koju su novinari prepoznali po zastavi na automobilu. 


Autor: CroExpress Datum objave: 27.11.2022.