Veliko je srce naših iseljenika kao što je i posebna njihova ljubav prema domovini i rodnom kraju. Na tom putu je i ova donacija Klubu Dubrovčana iz New Yorka i Šime Šimunovića koji je uručio ispred Upravnog odbora kluba Dubrovnik, pasivne antidekubitalne madrace za bolesničke krevete.

Vrijedna je to donacija američkih Hrvata za Opću bolnicu Dubrovnik i Odjel ortopedije. Realizaciju same donacije organizirala je podružnica Hrvatske matice iseljenika Dubrovnik i voditeljica podružnice Maja Mozara. Dobre veze i poveznica sa iseljenim Hrvatima glavna su zadaća u put djelovanja podružnice koju već godinama uspješno vodi Mozara uz još bolju suradnju sa gradom i županijom.

‘U ime svih djelatnika i pacijenata OB Dubrovnik i Odjela za ortopediju, traumatologiju i neurokirurgiju od srca se zahvaljujemo Klubu Dubrovčana u New Yorku na donaciji pasivnih antidekubitalnih madraca za bolesničke krevete koja nam je uvelike pomogla da našim pacijentima boravak u bolnici bude što ugodniji, a liječenje što uspješnije. Vaše razumijevanje, podrška i pomoć od iznimne su nam važnosti. Hvala vam što ste prepoznali naše potrebe i pomogli da kroz ovu donaciju uljepšamo bolničku svakodnevicu naših  pacijenata’, rekao je ravnatelj bolnice izv. prof. prim. dr. sc. Marijo Bekić.

Šime Šimunović iz Kluba Dubrovnik, New York  zahvalan je svima koji su daleko od domovine prepoznali ovaj projekt. Svojim sudjelovanjem pomogli su zajedništvu i očuvanju hrvatskog identiteta u New Yorku ali i kupnji madraca koji se uvelike potrebiti dubrovačkoj bolnici.

‘Kao prvo hvala Hrvatskoj matici iseljenika, podružnica Dubrovnik kao i ravnatelju bolnice Sveti Vlaho Dubrovnik, dr. Bekiću. Želimo Vam svima sretne i blagoslovljene nadolazeće blagdane a ni Sveti Vlaho nam nije daleko’, poručio je Šimunović.

Ovaj mali krug običnih ljudi velikoga srca, ljubav prema domovini nosi zauvijek i kada zatreba domovini, oni su uvijek tu. Jer jedno je srce hrvatsko.  


Autor: CroExpress, Matica Datum objave: 21.12.2021.