Predstojeća godišnja konferencija koja poslovno spaja Hrvatsku i dijasporu pod nazivom Meeting G2.9 -Zemlja izlazećeg optimizma, održat će se od 28. do 30. rujna u Sisku.

Udruga Meeting G2 djeluje s ciljem okupljanja poslovnih ljudi hrvatskog porijekla diljem svijeta dio je globalne inicijative ONE CROATIA. Nakon potresa u Zagrebu i Banovini okupila je oko 30 hrvatskih udruga iz zemlje i svijeta, te su pomogli prikupiti oko 420 tisuća američkih dolara doniranih sisačkoj bolnici, Hitnoj pomoći, vatrogascima, inženjerima, Dječjem domu Vrbina te mnogima drugima.

Susret se ostvaruje u suradnji sa Središnjim državnim uredom za Hrvate izvan Republike Hrvatske, a dosadašnjih osam Konferencija održale su se u Zagrebu dok će se ovogodišnja po prvi puta održati u Sisku.

“Našu 9. konferenciju MEETING G2 odlučili smo održati u središtu županije koja je teško stradala ne samo u Domovinskom ratu, nego i u nedavnim potresima. Konferencija će biti održana u Poduzetničkom inkubatoru PISAK, uz partnerstvo s kompanijom Applied Ceramics Matta Sertića, povratnika iz SAD-a.“, priopćili su iz spomenute Udruge.

Želja im je u Sisak dovesti ne samo poduzetnike iz Banovine i Hrvatske, nego i poduzetnike hrvatskog porijekla iz cijelog svijeta, od Australije i Europe, do Sjeverne i Južne Amerike. Na Konferenciji će svim posjetiteljima prikazati brojne atraktivne poslovne mogućnosti za kvalitetna ulaganja. Krajnji cilj je pomoći pri otvaranju novih radnih mjesta, proizvodnih pogona i općenito rastu gospodarstva, prenosi hrvati.ch.

Vjeruju da Hrvatska nema samo četiri milijuna stanovnika, nego čak osam, jer više od polovice živi diljem svijeta. Upravo te ljude već osam godina povezuju i umrežavaju s inovatorima, izvoznicima, proizvođačima, start-upovima iz Hrvatske. Više informacija se može naći ovdje.


Autor: CroExpress Datum objave: 05.07.2023.