Autor: Z.S./EURES

Ako ga nemate, napravite profil na Twitteru. Odmoći vam zasigurno neće, a pomoći bi vam moglo – pogotovo ako u traženju posla niste ograničeni na Hrvatsku.

Kao i na LinkedInu, uploadajte svoju fotografiju gdje izgledate profesionalno. Napišite kratak opis gdje se predstavljate potencijalnim poslodavcima ili ljudima koji vam mogu pomoći u traženju posla. ‘Morate jasno napisati da posao tražite diljem Europe’, pojašnjava Els Hollander, savjetnik EURES-a.

Tražite organizacije, tvrtke i portale koji su relevantni za vaš sektor. ‘Na taj način ostajete informirano o prilikama i posljednjim vijestima iz Europe – primjerice, možete ‘slijediti’ velike novine, nacionalne i europske organizacije i tvrtke’, savjetuje Els. Fokusirajte se na sektor u kojem bi željeli raditi – pokušajte potražiti svoju profesiju, npr. ‘inženjer’ i slijedite kanale i tvrtke povezane s tim sektorom.

Tražite slobodna radna mjesta. Pokušajte sa hashtagovima #job, #career, #vacancy…

Budite aktivni i raspravljajte. Tweetanje, re-tweetanje, komentiranje, čini vas vidljivima vašem potencijalnom poslodavcu. Ako vidite oglas za radno mjesto, obavezno ga komentirajte, a zatim se prijavite.

Datum objave: 07.09.2014.