Premda hrvatski izbornik Zlatko Dalić nije otkrio sastav s kojim će napasti Maroko na otvaranju Svjetskog prvenstva, mjesto u napadu gotovo sigurno će zauzeti Andrej Kramarić.

Napadač njemačkog bundesligaša Hoffenheima na velikim natjecanjima je debitirao na EP-u 2016. godine, a potom je igrao na SP-u 2018. u Rusiji, te na posljednjem EURO-u. Za reprezentaciju je u 74 nastupa zabio 20 golova, pri čemu 15 pod Dalićevim vodstvom.

“Za mene je ovo drugo svjetsko prvenstvo, svi smo motivirani i spremni. U životu, pa tako i u nogometu treba malo sreće. Imamo kvalitetan sastav, super smo ekipa, ali to moramo pokazati na terenu. Možemo ponoviti rezultat iz Rusije, no najvažnije je da prođemo u skupinu,” kazao je Kramarić na konferenciji za novinare u Dohi.

Prokomentirao je i konkurenciju u napadu

“Konkurencija je normalna, svi su dečki super. To je zdrava i poticajna okolina. Dečki ne bi bili ovdje da nemaju kvalitetu. Hrvatska je puna tehničkih i psihički spremnih igrača za SP.”

Prije nekoliko dana izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić je naglasio kako je Kramarić sazrio i fokusiraniji je na poziciju koju igra.

“Sigurno svakom igrači znači podrška trenera, to je vrlo važna stavka u odnosu trenera i igrača. Motiviran sam, nisam opterećen i nadam se da ćemo se kasnije veseliti dobrim rezultatima,” kazao je 31-godišnji napadač.

Kramarić je dodao kako je očekivao i teže vremenske uvjete u Dohi.

“Solidno smo se priviknuli, zna i zapuhati neki vjetar. U glavi smo spremni, vrijeme i uvijeti neće biti problem. Možda ćemo se i prehladiti od klimatiziranih stadiona.”

Svjetsko prvenstvo dolazi u neobičnom, zimskom terminu, što je za napadača njemačkog kluba odličan termin.

“Super je tajming, jer do sada su velika natjecanja uvijek bila na kraju sezone. Igrači u ovom trenutku nisu umorni, svi će pucati od energije. Svjetsko će gorjeti,” kazao je sa smiješkom.

Otkrio je i svog favorita natjecanja.

“Messi je najbolji igrač koji je kročio terenom. Iz tog razloga navijam za njega, ali mislim da će to biti Brazi,” zaključio je.


Autor: CroExpress/Hina Datum objave: 21.11.2022.