Protiv Albanije tražimo pobjedu, kratko i jasno. Tri boda su ključna,” kazao je napadač hrvatske reprezentacije Andrej Kramarić na novinarskoj konferenciji u kampu “Vatrenih” u Neuruppinu.

“Ne razmišljam o koliko bodova je potrebno za prolaz, svaka utakmica je najvažnija, iduća je najbitnija. Tražimo pobjedu, kratko i jasno. Tri boda su ključna,” poručio je hrvatski napadač.

Kramarić je kazao kako su igrači razgovarali međusobno nakon utakmice, ali i brzo se okrenuli Albaniji.

“Razgovarali smo međusobno, nije to bilo tako loše kao rezultat. To je nogomet, nije to bilo tako kritično kako se piše. Ta tema nas više ne zanima, fokus je na iduću utakmicu, idemo gas do daske,” kazao je.

Hrvatska je bila u sličnoj situaciji i na posljednjem EURO-u kada je izgubila od Engleske, ali je ipak prošla skupinu.

“Igramo svaki treći, četvrti dan, nekada ti nogomet da, a nekad uzme. Voljeli bi da se ova grupna faza završi na najljepši način. Pokušat ćemo ostati što duže na turniru, uživati u ovom okruženju i podršci. Bilo bi šteta da ne iskoristimo domaće prvenstvo,” smatra napadač Hoffenheima.

Kramarić je istaknuo kako očekuje dobro organiziranu i motiviranu Albaniju.

“Gledali smo njihovu utakmicu s Italijom, bit će to slična utakmica. Organizirano će se braniti, a mi ćemo tražiti zone u kojima možemo biti opasni. Oni će biti 300 posto motivirani, grist će, neće biti laka utakmica. Teško je probijati defenzivnog protivnika, strpljenje će biti jako važno, kao i odgovorni u obrani.”

Kramarić je završio sezonu s tri gola protiv Bayerna, bilo bi lijepo kada bi golgeterski niz nastavi i protiv Albanije.

“Svaki gol je poseban za mene i za ekipu. Bio mi je užitak izboriti Europu sa svojim klubom, ali sada smo ovdje s reprezentacijom. Nema potrebe vraćati se u prošlost. Ja ću dati sve od sebe, a na koncu nije niti bitno tko će zabiti. Neka bude i autogol, samo da pobijedimo.”

Najavio je drugačiju energiju i maksimalno motivirane “Vatrene”.

“Možda nas je emotivno potrošila ta navijačka energija protiv Španjolske, bila je posebna atmosfera. Možda smo i nakon Portugala maštali, ali to je za nas završena priča. Spremni smo, sigurno s drugačijom energijom i maksimalno motivirani.”

Kramarić je već igrao na Volksparkstadionu u Hamburgu u dresu Hoffenheima. Prisjetio se i jedne zgode.

“Imam posebnu uspomenu na taj stadion. Trebao sam izvesti jedanaesterac, ali zbog buke navijača tri puta nisam čuo znak suca, pa sam čak dobio žuti karton. Bila je to najveća buka koju sam doživio u karijeri. Očekujem takvo navijanje i s naše strane, bit će izuzetno glasno.”

Kramarić je na europskim prvenstvima upisao osam nastupa, tri u Francuskoj 2016. godine, četiri na EURO-u 2020. te jednu u Njemačkoj, no još se nije upisao među strijelce.

U dresu “Vatrenih” ukupno je zabilježio 94 nastupa i postigao 28 golova, posljednji u ožujku ove godine na pripremnom turniru protiv Egipta.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 17.06.2024.