Krčki biskup fra Ivica Petanjak predvodio je svetu misu i proslavu Stepinčeva u hrvatskoj župi sv. Jeronima u Chicagu. S njim su nedjeljnu misu suslavili fra Antonio Musa i fra Gabrijel Škibola iz župe sv. Jeronima te njegov tajnik don Josip Karabaić.

Blaženi kardinal Stepinac zaštitnik je hrvatske škole koja nosi njegovo ime i već pet desetljeća, od 1973. godine, djeluje u ovoj župi.

“Bila je to tako radosna prigoda slavlja i zahvaljivanja. Obučeni u hrvatske narodne nošnje, više od 80-ero djece i mladih iz hrvatske škole ponosno su predstavljali 600 učenika koji su kroz 50 godina pohađali hrvatsku školu u ovoj velikoj hrvatskoj iseljeničkoj zajednici u Chicagu”, rekli su iz Hrvatske župe sv. Jeronima.

FOTO: Župa sv Jeronima Chicago

Prije početka svete mise o. biskupa i sve prisutne pozdravila je Ivanka Paraga, ravnateljica Hrvatske škole kardinal Stepinac. Pod misnim slavljem čitala su djeca iz hrvatske škole. Biskup Petanjak nadahnuto je propovijedao o liku kardinala Stepinca.

Na kraju svete mise s nekoliko riječi obratio se i župnik fra Antonio Musa, pozvavši sve na nastavak programa i ručak. Sveta misa završena je pjevanjem hrvatske himne i molitvom za proglašenje svetim blaženog Alojzija Stepinca.

FOTO: FOTO: Župa sv Jeronima Chicago

Nakon svete mise u župnoj dvorani aktualni učenici hrvatske škole počastili su sve prisutne pjesmom i prekrasnim zvucima tamburaške glazbe, a zatim je prikazan i dokumentarni film o 50 godina ove hrvatske škole pod nazivom “Nada u tuđini”.

“Slavlje Stepinčeva jedno je od središnjih slavlja u našem iseljeništvu. Divno je vidjeti i osjetiti ljubav koju naš narod gaji prema našem svetom zaštitniku. Neka nas i u budućnosti prati njegov zagovor”, zaključili su iz ove hrvatske župe u Chicagu.

FOTO: Župa sv Jeronima Chicago

Autor: CroExpress/Župa svetog Jeronima Chicago Datum objave: 07.02.2023.