Kroz on line platformu prikazani su primjerice izrada čipke od Agave, viteški turnir Sinjska alka, tradicionalna tribunjska utrka magaraca, Nijemo kolo s područja Dalmatinske zagore, klapsko pjevanje, umijeće pripreme Zagorskih štrukli, narodna pjesma bećarac, itd.

Hrvatska turistička zajednica pokrenula je novu jesensku promotivnu kampanju „Google – Croatia: Hearts & Crafts“ (Google – Hrvatska: srca i zanati), koja će se provoditi do kraja studenog na društvenim mrežama s posebnim fokusom na tržišta Njemačke, Austrije, Francuske, Belgije i Španjolske čijim je stanovnicima kultura jedan od glavnih motiva dolaska u Hrvatsku. S obzirom da je Hrvatska jedna od zemalja s najvećim brojem predmeta nematerijalne kulturne baštine na popisu UNESCO-a, u fokusu kampanje je promocija bogate hrvatske tradicije, navodi se na stranicama Hrvatske turističke zajednice.

„Turistička putovanja motivirana proizvodom kulture sve su češća, posebice u razdobljima pred i posezone. Upravo je zbog toga pravo vrijeme za dodatnim isticanjem našeg bogatog kulturnog nasljeđa i nematerijalne baštine. Prošle godine, zajedno s Googleom, u sklopu Arts & Culture platforme pokrenuli smo zajednički online projekt Croatia: Hearts & Crafts, gdje se na inovativan i zanimljiv način promovira hrvatska nematerijalna baština kroz 25 hrvatskih nematerijalnih tradicija“, izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.  

Kroz on line platformu prikazani su primjerice izrada čipke od Agave, viteški turnir Sinjska alka, tradicionalna tribunjska utrka magaraca, Nijemo kolo s područja Dalmatinske zagore, klapsko pjevanje, umijeće pripreme Zagorskih štrukli, narodna pjesma bećarac, itd.

Inače, Google Arts & Culture predstavlja internetsku platformu čiji sadržaj čine visokokvalitetne fotografije i video materijali umjetničkih djela i kulturnih artefakata partnerskih zemalja i kulturnih organizacija iz cijeloga svijeta. Platforma svim posjetiteljima omogućava online obilazak zbirki i galerija, ali i pregled svih zanimljivih informacija o istaknutim temama. Nematerijalna kulturna baština koja se odnosi na tradiciju ili žive izraze, ovim projektom Googlea i Hrvatske turističke zajednice prikazana je kroz četiri sekcije, odnosno kroz poznavanje zanata, narodne pjesme i ples, svečanosti te hranu. 

Dodajmo kako je na inozemnim tržištima, uz navedenu kampanju, u tijeku i provedba kampanje „FALLinLoveWithCroatia“ s ciljem isticanja jesenskih ljepota i atrakcija hrvatskih destinacija te kampanja „Thank you for your trust“ koja za cilj ima zadržavanje vidljivosti i promociju Hrvatske kao sigurne i dobro pripremljene destinacije, dok je na domaćem tržištu aktivna kampanja „Doživi domaće. Istraži ruralnu Hrvatsku!“
 


Autor: CroExpress, HTZ Datum objave: 26.10.2021.