PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

19.06.2019
tekst
tekst

Kultura

HRVATI IZ NJEMAČKOG ISELHORNA U PERUU Karačići su puni dojmova, u razgovoru s Mirkom iz Lime došli do vrlo zanimljivog otkrića

Foto: Ante Karačić

Foto: Ante Karačić

Ante Karačić javio nam se pun dojmova.

Br. pregleda: 1598

Autor: CroExpress

Obitelj Karačić iz njemačkog Iselhorna sudjelovala je proteklih dana na festivalu umjetnosti Trujillo-Peru 2018. Ante nas je među šezdesetak umjetnika iz 27 zemalja predstavio drvenim objektima i print grafikom, Ankica uljima na platnu, a Emily fotografijom. Bio je tu i glazbenik iz Osijeka, Slaven Batorek.

Ante Karačić javio nam se pun dojmova. Osobito je zahvalan peruanskom Hrvatu Mirku Luki Lissi Vodanoviću. S njim u razgovoru došli su do vrlo zanimljivog mogućeg otkrića.

- Mirkova baka Ankica Čuljak porijeklom iz Radešina, vjerojatno je u nekoj rodbinskoj vezi s mojim djedom Karlom Čuljakom, koji je porijeklom iz Bogodola iznad Mostara – priča nam Ante.

IMG_7973

U Peruu su upoznali i druge potomke hrvatskih iseljenika koji uglavnom ne govore hrvatski jezik. Među njima je bio i prezimenjak Antonio Karačić, inače pilot peruanske avijacije.

- Svoje radove koji su tamo bili izloženi poklonili smo njima, želeći da vječno budemo uz njih i da iza nas ostane trag – kaže Ante.

Obitelj Karačić produžila je svoj boravak u Limi tri dana kako bi prisustvovala misi na hrvatskom jeziku u župi sv. Leopolda Mandića. Ondje je vikar Marko Jukić porijeklom iz Žepča. Ante mu je poklonio drveni križ kojim se predstavio na izložbi. Misi je prisustvovala i počasna konzulica u Limi, Ana Maria Kuljevan Peinović, kojoj je Emily poklonila fotografiju s izložbe. Posjetili su i Klub Dubrovnik. 

04.10.2018.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.