PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

23.07.2019
tekst
tekst

Kultura

U SUBOTICI ODRŽANO VELIKO PRELO Milas: 'Vaše zajedništvo jamstvo je uspjeha'

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

Veliko prelo 2019. svečano je otvorio državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas.

Autor: CroExpress

U subotu, 26. siječnja 2019. godine u dvorani Tehničke škole ‘Ivan Sarić” u Subotici održano je ‘Veliko prelo 2019.’, manifestacija tradicijske kulture s kontinuitetom duljim od 140 godina, koju je i ove godine vrlo uspješno organizirao Hrvatski kulturni centar ‘Bunjevačko kolo’ iz Subotice.

Na ‘Veliko prelo’ došli su brojni gosti i uzvanici, prijatelji i suradnici HKC ‘Bunjevačko kolo’ iz Bačke i drugih dijelova Vojvodine i Srbije te iz Hrvatske, koji su u veseloj atmosferi svi zajedno imali prigodu uživati u bogatstvu narodnih nošnji i ljepoti hrvatske bunjevačke glazbe, pjesme i plesa.

‘Veliko prelo 2019.’ svečano je otvorio državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, koji je u svome obraćanju istaknuo kako je lijepo biti među prijateljima i suradnicima, u atmosferi zajedništva te kako je upravo zajedništvo jamstvo uspješnog ostvarenja brojnih projekata koji će pridonijeti razvoju hrvatske zajednice u Srbiji u svakom pogledu.

‘To će hrvatsko zajedništvo, kao i ostvarenje različitih programa i projekata i ubuduće – kontinuirano i još snažnije podupirati Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske i cijela Vlada Republike Hrvatske.’ -naglasio je državni tajnik Milas.

28.01.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.