PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

20.06.2019
tekst
tekst

Kultura

PREDSTAVLJEN HRVATSKI ISELJENIČKI ZBORNIK 2019. 'Budi istraživački izazov, ponos i zajedništvo'

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

Foto: Hrvatiizvanrh.hr

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, istaknuo je važnost zbornika za njegovanje hrvatskog identiteta i povezivanje Hrvata na četiri kontinenta.

Autor: CroExpress

Dana 7. veljače u Hrvatskoj matici iseljenika predstavljen je Hrvatski iseljenički zbornik 2019.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske, istaknuo je važnost zbornika za njegovanje hrvatskog identiteta i povezivanje Hrvata na četiri kontinenta, te naglasio da hrvatska Vlada pruža trajnu podršku za kvalitetno obrazovanje na hrvatskom jeziku.

'Za svakog vjernog čitatelja, a uvjeren sam i za čitatelja koji će se po prvi puta susresti, Hrvatski iseljenički zbornik budi i istraživački izazov, ali i ponos i zajedništvo nas Hrvata što nam vizualno komunicira i fotografija na naslovnici Hrvatskog iseljeničkog zbornika', naglasio je državni tajnik Milas.

Zbornik su predstavili izv. prof. dr. sc. Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, dr. sc. Milan Bošnjak, savjetnik s posebnim položajem u Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, te urednica Vesna Kukavica.

08.02.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2019.