Autor: CroExpress
Nakon objave svog prvog studijskog albuma ‘Oda Moru’ u veljači ove godine, Dominik Novinc (‘Američki galeb’ kako su ga mediji nazvali) izdao novi spot pjesme ‘DIŠI’. Ova snažna i emotivna pjesma, koja donosi pozitivnu poruku svim ljudima, je još jedan dokaz Dominikovog talenta, a i njegove senzibilnosti kako stvoriti pjesmu koju veliki broj ljudi prihvaća. 
To se vidi i prepoznaje na rastućem broju pratitelja na socialnim mrežama i rastećem broju radio emitiranja svojih pjesama. Njegove skladbe se rađaju u njegovom privatnom studiju ‘NovoMix’ gdje se nalazi u Elk Grove-u, jedno petnaestak minuta od kalifornijskog glavnog grada Sacramenta. Iako Dominik uživa u statusu neovisnog glazbenika, nikada ne isključuje suradnju sa drugim glazbenicima ili izdavačkim kućama. 
‘Ostati vjeran sebi a i mojim slušateljima mi je najvažnija stvar u tome poslu i tu ne želim stvarati nikakav kompromis’, daje Američki galeb do znanja. Za pjesmu ‘DIŠI’ Dominik je autor glazbe i stiha, aranžer i producent. Gitare mu snimao njegov prijatelj i glazbeni kolega Emil Jakovčević, a prateći vokali su snimani u Splitu uz pomoć poznatih vokalista kao što je Teo Brajčić i Brankica Jovanovski, koji surađuju sa velikim domaćim zvijezdama. Video spot je sniman na jezeru ‘Folsom Lake’ koji se nalazi nedaleko od Sacramenta.
Mladi talentirani fotograf i videograf Nathan Nantapramote, rodom iz Tajlanda, je snimao spot, a editing su skupa uradili.  
‘Nathan je zavolio pjesmu od prvog trenutka, ma da naravno ne razumije niti jednu riječ. Nakon snimanja ja sam mu pokazao raznovrsne domaće pjesme i začudio se kako je lijepa naša glazba. A najviše mu se sviđale pjesme našeg Olivera – što ni malo iznenađuje!’, kaže Dominik.  
Njegova inspiracija, neumorni trud i ljubav prema glazbi će stvarati još mnogo pjesama sa kalifornijskom adresom. Za sada Dominik i njegova obitelj se spremaju za ljetovanje na hrvatskom Jadranu uz obitelj, prijatelje, more i galeb, ovoga puta uz Jadranski galeb!

Datum objave: 30.04.2019.