PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

11.07.2020
tekst
tekst

Kultura

(FOTOGALERIJA) KOTORVAROŠKA VEČER 2019. Kako i priliči, uz pjesmu i ples, veselo i lijepo bilo je u Filderstadtu

Foto: Željko Cindrić

Foto: Željko Cindrić

Obavezno pogledajte!

Br. pregleda: 3272

Autor: CroExpress

Udruge Kotorvaroških Hrvata Stuttgart i Baden-Württemberg i ove su se godine neumorno uključile u humanitrani rad, one su tijekom posljednje četiri godine prikupile više od 60.000 eura za potrebite, bolesne, udovice, djecu bez jednog ili oba roditelja, zatvorenike, beskućnike, te za obnovu oštećenih grobova i crkvi diljem BiH i Lijepe naše.

Kao voditelj zabavnog programa ove godine okušao se Marko Vidović, svećenik iz Prijedora, koji sve ove godine podupire rad Kotorvarošana u Njemačkoj.

Među brojnim uzvanicima i gositima bili su i fra Zvonko Tolić i fra Radoslav Tolić, voditelji Hrvatskih katoličkih zajednica Stuttgart Zentrum, Zrinko Jurić, donedavni predsjednik Hrvatske kulturne zajednice Stuttgart, i novi dužnosnik Ante Prusina. Nazočio je vlč. Anto Ivić, župnik iz Daruvara, Udruga Kotorvaroških Hrvata iz Zagreba na čelu sa Markom Bilobrkom, Jozom Petrušić, Ivanom Klarić, Igorom Bilobrk, te Markom i Vesnom Julardijom, i mnogi drugi.

Ovom velikom okupljanu pridružili su se i roditelji Matea Kovačića, našeg nogometnog reprezentativca koji trenutno igra za londonski Chelsea, kao i generalni konzul u Stuttgartu Ivan Sablić.

U večernjem programu nastupili su domaća glazbena skupina Unikum, Kristina Ivanović iz Austrije, Robert Bijelić iz Slovenije i folklorna skupina Hrvatski dom Wels.

Ovu seriju fotografija uradio je Željko Cindrić iz Stuttgarta.


Pogledajte!

FOTOGALERIJA:

06.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.