PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

04.07.2020
tekst
tekst

Kultura

HRVATSKO KULTURNO DRUŠVO 'NAPREDAK' IZ HAMBURGA Proslavilo dvadesetu obljetnicu postojanja

Foto: Mario Lasić

Foto: Mario Lasić

Podružnica HKD Napredak iz Hamburga spona između Hrvata u Njemačkoj, i Hrvata u BiH i Hrvatskoj.

Br. pregleda: 2777

Autor: Mario Lasić/CroExpres

U petak se održala svečana jubilarna proslava 20. obljetnice osnutka i djelovanja Hrvatskog kulturnog društva Napredak iz Hamburga.


Predsjednik društva Berislav Injić je u svom kratkom govoru istaknuo uspješne rezultate rada i djelovanja društva u proteklih 20 godina, kao i dobru i usku suradnju s ostalim postojećim hrvatskim zajednicama u Hamburgu.Goste je poslije toga pozdravio naš župnik p. Anto Bobaš, kao i generalni konzul Kristijan Tušek.


Iz Bosne i Hercegovine su nam došli mr. Luka Brković i dr. sc. Nikola Čiča, dopredsjednik Središnje uprave sa sjedištem u Sarajevu. Oni  su istaknuli važnost postojanja ove kulturne podružnice u dijaspori, naglasivši kako je podružnica HKD Napredak iz Hamburga spona između Hrvata u Njemačkoj, i Hrvata u BiH i Hrvatskoj.

U kulturnom programu su nastupili pjesnici zajednice 'Lijepa riječ':
Adriana Arps, Ante Perkušić, Ivan Turkalj, s. Jasna Matić i Kaja Brkić.


Svojim prelijepim glasom je u glazbenom dijelu programa oduševila naša operna pjevačica Janja Okić. Folklorni zbor pod vodstvom Marine Mlinac i Lee Lasić otpjevao je tri kompozicije.

Poslije njih su u odličnom raspoloženju goste zabavili naši mladi glazbenici Mihael Šebek, Katarina Kukolj i Ivan Ećimović.

Kroz program su vodile Kristina Ćosić i Katarina Kukolj.

FOTOGALERIJA:

25.05.2019.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.