Autor: CroExpress/IKA

U nedjelju, 8. prosinca u dvorani Hrvatskog katoličkog centra Sveti Leopold B. Mandić Sunshine u Melbourneu predstavljena je knjiga ‘Ti si Očevo vlasništvo’, autorice Slavice Vekić. Moderator popodnevnog predstavljanja knjige bio je Petar Gelo, a knjigu su pred oko 250 zainteresiranih osoba predstavili svećenici Josip Vranješ, Josip Grubišić i Vedran Lešić – koji djeluju u hrvatskim katoličkim centrima na teritoriju nadbiskupije Melbourne.

Predstavljači su istaknuli čitljivost i razumljivost knjige, kao i autoričinu zaljubljenost u Sveto Pismo. Citirajući Alberta Einsteina, svećenik Vedran Lešić, rekao je da je ‘ljudski razum poput padobrana, jer funkcionira samo ako se otvori’. Stoga je pozvao sve prisutne da na taj način pristupaju i vjeri i usude se živjeti je u potpunosti i otvorena razuma. Na kraju se okupljenima obratila i sama autorica Slavica Vekić koja je zahvalila Bogu na svećenicima i pozvala prisutne da na osobit način mole za njih. Riječi zahvale uputila je ponaosob trojici svećenika koji su predstavili već petu knjigu u nizu. 
‘Zahvaljujem našem dugogodišnjem župniku vlč. Josipu Vranješu za povjerenje, suradnju i pomoć kroz sve godine moga rada u župi. Uvijek je bio vjeran brat, suradnik , prijatelj i podrška u svemu. Hvala za sve što je učinio za nas i molitvenu zajednicu’, rekla je autorica gđa Vekić, inače dugogodišnja voditeljica molitvene zajednice Maranatha. Potom se zahvalila suprugu Jerolimu i cijeloj obitelji i prijateljima na podršci, a nimalo manje važna zahvala upućena je Bogu za sve njegov darove:
‘Zahvalna sam Bogu Ocu za milost koju je iskazao i upotrijebio me kao olovku u svojoj ruci. Zahvaljujem Njegovoj dobroti i milosrđu koje mi je iskazao u ovih 25 godina koliko sam voditeljica hrvatske karizmatske molitvene zajednice Maranatha Sunshine, a koju su mi povjerile Katica Šnjarić (koja je sada kod Gospodina) i Dragica Tominac. One su utemeljiteljice ove zajednice u svim hrvatskim katoličkim centrima u Melbourneu’.

Datum objave: 09.12.2019.