PROČITAJ NAJNOVIJE VIJESTI IZ HRVATSKOG ISELJENIŠTVA

05.08.2020
tekst
tekst

Kultura

RIJEKA KRENULA S PROGRAMOM NA 30 LOKACIJA Na otvorenju EPK 500 izvođača i 70 događanja

Foto: HINA/Damir SENČAR

Foto: HINA/Damir SENČAR

Cjelodnevni program otvorenja godine Europske prijestolnice kulture u Rijeci počeo je u subotu u jutarnjim satima, a tijekom dana održat će se 70 događanja na 30 gradskih lokacija.

Br. pregleda: 2116

CroExpress/Hina

Unatoč tmurnom nebu i rosulji, u gradu se osjeća festivalsko ozračje, a u središtu su se u prijepodnevnim satima okupili brojni Riječani te domaći i strani gosti.

Program je počeo u 7 sati ujutro u cafe baru Skradin u Vodovodnoj ulici, odakle je nedugo nakon toga krenula anti-turistička tura riječkim turističkim autobusom na kat, a vode je riječke glumice Tanja Smoje i Jelena Lopatić.

Najveću pozornost izaziva program 'Rijeka, koraci i vrijeme' tvrtke Thorax u kojem se posjetitelje upoznaje s važnim događanjima kroz posljednjih 116 godina burne riječke povijesti pomoću vremenske crte duge 232 metra postavljene na Korzu te glumu, scenografiju i vizuale.

U Arheološkom parku, na Čajnom i Kazališnom trgu te Korzu i drugim lokacijama odvijaju se koncerti, performansi i plesne točke. Zanimljivo je bilo u riječkoj ribarnici gdje je kupce iznenadio nastup Vokalnog studija Rijeka s galerije ribarnice.

U popodnevnom i večernjem programu su najavljeni uglavnom koncerti i nastupi DJ-a. Tako će na Titovom trgu, odnosno na Contu, u prigodno postavljenom šatoru biti koncerti jazz i improvizirane glazbe i svirke nekoliko riječkih bendova, a orekstar će u defileu središtem grada odati počast Ludwigu van Beethovenu povodom 250 godina rođenja izvedbom njegovih djela.

Vrhunac događanja bit će izvedba 'Opere industriale' u riječkoj luci u 19.30 sati s više od 130 izvođača.

01.02.2020.

Izdanje br. 39

CroExpress u PDF izdanju!

Pogledaj sva izdanja

Preuzmi

© CroExpress 2020.