Zrakoplovi Croatia Airlinesa na liniji München – Rijeka – München prometovat će na toj liniji i tijekom zime, a ugovor o oglašavanju te zimske avionske linije potpisali su u četvrtak predstavnici Turističke zajednice Kvarnera i Croatia Airlinesa.

Kako je rečeno, ugovorom se definira marketinška kampanja oglašavanja za promociju zimske linije München – Rijeka – München, tj. izravna zračna povezanost Rijeke i Primorsko-goranske županije s Münchenom od 1. studenoga 2022. do 15. siječnja 2023. godine.

Ugovor su potpisali direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov i direktor komercijalnih poslova Croatia Airlinesa Slaven Žabo, a na potpisivanju je bio i predsjednik TZ Kvarnera i župan Zlatko Komadina.

Riječ je o redovnoj sezonskoj liniji koja je obnovljena u ljeto 2021. godine, a na kojoj su zrakoplovi letjeli tijekom lanjske i ovogodišnje turističke sezone.

Putnicima su sada na raspolaganju letovi na toj liniji i tijekom zimskog reda letenja, triput na tjedan – utorkom, četvrtkom i nedjeljom.

Slaven Žabo smatra de će zajednički proizvod prepoznati mnogi hrvatski i njemački putnici.

“Drago nam je što pridonosimo razvoju turističkih potencijala Kvarnera i Rijeke, a istodobno osnažujemo poslovanje Zračne luke Rijeka”, rekao je.

Irena Peršić Živadinov naglasila je kako je povratak cjelogodišnje aviolinije iz Münchena za Rijeku, nakon dvije pandemijske godine, bio jedan od ciljeva nakon niza sastanaka Turističkog vijeća s predstavnicima turističkog gospodarstva.

“Drago nam je što je Croatia Airlines prihvatila naš prijedlog i što ćemo zahvaljujući suradnji do sredine siječnja 2023.  osigurati povezanost županije s bavarskom prijestolnicom”, istaknula je dodavši kako se s njemačkog tržišta ostvaruje više od 30 posto turističkog prometa.

Župan Komadina  rekao je da će Kvarner njemačkim gostima biti još dostupniji te kako se nada da će te avio-linije Croatia Airlinesa s krčkog aerodroma biti uvrštene u cjelogodišnji plan letova.

„Među vodećim smo hrvatskim turističkim regijama, imamo preduvjete za cjelogodišnji turizam, a veza s hubom iz kojeg postoje letovi za 150 odredišta u svijetu je korak u tom smjeru,“ kazao je.


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 27.10.2022.