Hrvatska nogometna reprezentacija u desetoj je međusobnoj utakmici prvi put svladala Francusku, ostvarivši minimalnu (1:0), ali vrijednu pobjedu u četvrtom kolu nove sezone Lige nacija. U domu aktualnih svjetskih prvaka i na 110. rođendan Hrvatskog nogometnog saveza!

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić postigao je pobjedonosni pogodak protiv Francuske na Stade de Franceu i konačno dočekao pobjedu nad “galskim pijetlovima” koja ga je učinila sretnom ne samo zbog same pobjede, već kako je rekao, i zbog načina na koji je momčad došla do nje.  

“Napokon, hvala Bogu da smo došli do te prve pobjede protiv njih, nakon deset utakmica. Sretni smo, ne samo zbog pobjede nego i zbog načina na koji smo do nje došli, našom igrom. Po prikazanom večeras, pogotovo u prvom poluvremenu, zaslužili smo ovu pobjedu”, izjavio je Modrić u programu Nove TV.

“Bili su nam neka crna mačka. Uvijek smo im bili blizu, igrali smo dobro, dosta smo dobrih utakmica protiv njih, ali nikako ih nismo uspjeli pobijediti. Napokon se to desilo na njihovom stadionu. Sigurno je jedna od dražih pobjeda”, dodao je hrvatski kapetan.

Nakon uvodnog poraza od Austrije u Osijeku, hrvatska reprezentacija je u sljedeće tri utakmice osvojila sedam bodova od maksimalnih devet, ali su Modrić i društvo jedva dočekali da se mogu odmoriti.

“Definitivno nam znači ovaj rezultat,  posljednja tri rezultata. Svaka je utakmica za reprezentaciju je važna. Termin i pretrpanost ovih utakmica mi smeta. Nakon ovakve sezone četiri utakmice u deset dana, to je nehumano i nije normalno. Sad se konačno možemo odmoriti. Mislim da smo u ove četiri utakmice dali više od maksimuma, zaslužili smo ovih sedam bodova. Šteta zbog one prve utakmice, ali na kraju moramo biti sretni i zadovoljni.”

Ni kod kapetana nije izostala pohvala za debitantski trojac u hrvatskoj obrani, Martina Erlića, Josipa Šutala i Josipa Stanišića, koji su protiv Danske i Francuske dali veliki doprinos pobjedama.

“Svaka čast dečkima, odigrali su vrhunske tri utakmice. Neka nastave ovako. Pokazali su da su s pravom tu, da se mogu nositi s velikim igračima. Imaju veliku budućnost pred sobom. Bit će važni u budućnosti. Cijela je ekipa bila odlična, ali pošto su oni novi, treba im čestitati i kakav su karakter pokazali.”

Uz Modrića, najveći teret utakmice u veznom redu iznijeli su neuništivi motor ekipe Marcelo Brozović i Mateo Kovačić.

“Mislim da smo odigrali stvarno kvalitetnu utakmicu bez lopte, agrsivni i kompaktni, a s loptom s puno mirnoće i kvalitetnom igrom prema naprijed i u sredini terena. Velika utakmica i velika pobjeda za nas”, istaknuo je Kovačić.

U Kopenhagenu je hrvatsku mrežu sačuvao Dominik Livaković, a večeras je to uspjelo i Ivici Ivušiću, koji je imao nekoliko sjajnih intervencija i bio na iskušenjima sve do zadnjeg sučevog zvižduka.

“Kad se ovdje pobijedi, znači da su svi bili maksimalno raspoloženi. Svi smo dali svoj maksimum. Zadovoljni smo da smo ih napokon pobijedili. Svi su bili maksmilalno fokusirani, maksimalno spremni da daju zadnji atom snage. Odigrati četiri utakmice u deset dana nije lako. Svi su umorni, ali pokazali su veliko srce”, rekao je osječki vratar te čestitao novom stoperskom dvojcu “Vatrenih”:

“Erliću i Šutalu svaka čast, odigrali su kao da imaju već sto nastupa. Mogu samo svima čestitati. Stvarno smo svi presretni.”


Autor: CroExpress Datum objave: 14.06.2022.