Maddie je majci opisala bol poput osjećaja da će joj se “srce iščupati kroz vrat”.

Stephanie de Garay iz države Ohio, SAD, javnosti je otkrila je njena 12-godišnja kći Maddie pretrpjela ekstremne reakcije i gotovo umrla nakon što se dobrovoljno prijavila na cijepljenje protiv koronavirusa cjepivom Pfizer, piše Fox News.

Za “Tucker Carlson Tonight” majka 12-godišnjakinje rekla je kako su nakon kontaktiranja više liječnika dobili odgovor kako njezina kći Maddie De Garay nije mogla teško oboljeti od cjepiva.

“Jedina dijagnoza koju smo joj postavili je da je riječ o poremećaju konverzije ili poremećaju funkcionalnog neurološkog simptoma, a za to krive tjeskobu“, rekao je zabrinuta majka i nadodala kako njena kćer prije nije bila anksiozna.

De Garay je objasnila da je nakon primanja druge doze cjepiva protiv koronavirusa njezina kći počela razvijati jake bolove u trbuhu i prsima. Maddie je majci opisala bol poput osjećaja da će joj se „srce iščupati kroz vrat”.

Njezina kćer je, kako navodi majka a prenosi Fox News, imala je simptome koji su uključivali gastroparezu, mučninu, povraćanje, nestalni krvni tlak, otkucaje srca i gubitak pamćenja.

“Još uvijek ne može probaviti hranu. Ima… cijev za prehranu”, navodi majka.

“Također nije mogla hodati u jednom trenutku, a onda je mogla … Ne razumijem zašto, a [liječnici] ne istražuju zašto … sada se vratila u invalidska kolica i ne može držati vrat uspravno “., rekla je zabrinuta majka.

Majka djevojčice navodi kako liječnici trebaju otkriti kako se njenoj kćeri pogoršalo zdravstveno stanje nakon što je primila cijepivo protiv koronavirusa.

Tiskovna konferencija koja je održana u Milwaukeeju s osobama s nuspojavama nakon cijepljenja nalazi se ispod.


Autor: CroExpress Datum objave: 07.07.2021.