Piše: Željka Lešić

Lisa je naime, Hrvatica rođena u SAD-u, a u Hrvatsku je došla 2008. godine i ovdje ostvaruje sjajnu sportsku karijeru. Lisa se ovih dana vratila iz New Yorka gdje je sudjelovala na najuglednijem Maratonu na svijetu, na kome je osvojila sjajno 12 mjesto. Lisa je stazu istrčala za dva sata, 34 minuta i 49 sekundi, zaostavši za pobjednicom Kenijkom Priscah Jeptoo manje od devet minuta.

‘Budući sam živjela u New Yorku, a i ondje ima dosta Hrvata, imala sam svoje navijače na Maratonu. Čula sam kako su vikali ,Hajde Lisa!’, veli simpatičana Lisa koja je inače u New Yorku diplomirala glazbenu teoriju na uglednom sveučilištu Columbia.
Lisa rado navrati u Hrvatsku maticu iseljenika gdje ima svoje navijače, ali i iz zahvalnosti jer časopis Matica i web uvijek prate njezine sjajne uspjehe na športskim natjecanjima.

Prigodom posjeta Uredu HSI Lisu je pozdravila ravnateljica Domovinskog sjedišta, Željka Lešić koja joj je čestitala na velikom uspjehu, te joj je predstavila Hrvatske svjetske igre u Zagrebu od 21-26. srpnja 2014. godine. Tom prigodom zamolila ju je da bude ambasador Igara. Lisa je rado prihvatila svoju novu ulogu ambasadora Igara, te pozirala s letkom-pozivom na HSI.

‘Jako mi je drago da se u Zagrebu organizira sportsko natjecanja mladih iz iseljeništva. To će biti lijepo druženje mladih iz domovine i iseljeništva, koji će zasigurno biti nešto više od sportskog događaja. Rado ću promovirati HSI na svojim web stranicama, te nazočiti velikom projektu’, istaknula je naša sjajna maratonka, te otrčala prema svome stanu u Travnom do kojega dođe za 15 minuta.

Datum objave: 23.06.2014.