Marin Miletić, saborski zastupnik Mosta na svojem je Facebooku objavio potvrdu iz HZJZ-a da preboljeli imaju najsnažniji imunitet te, s obzirom na te podatke, zatražio od Vlade da ukine Covid potvrde i omogući testiranje cijepljenih i necijepljenih građana. Njegovu vam objavu prenosimo u cijelosti:

“U razdoblju od početka pandemije do 13.10.2021. bilo je ukupno 1.892 osobe u kojih je utvrđena reinfekcija prema kriterijima PCR pozitivitet nakon najmanje 90 dana poslije inicijalnog PCR pozitiviteta što čini 0.54 % oboljelih”, kažu iz HZJZ-a.

Ovi podatci odgovaraju svim spoznajama znanstvenog svijeta – preboljeli imaju snažan i dugotrajan imunitet.

Danas sam na proširenom sazivu Predsjedništva Sabora u ime Kluba Mosta pozvao Vladu da:
– u iduća tri tjedna omogući testiranje i cijepljenih i necijepljenih građana.
– COVID potvrde nemaju funkciju jer i cijepljeni prenose virus.
– ljudima se sve treba objasniti, ali moraju biti slobodni odlučiti žele li se cijepiti ili ne žele. Ne smije biti prisile nikakve, niti ucjena.

Klub Mosta predlaže da Hrvatski sabor zauzme stajalište da se mjere kojima se ograničavaju ili onemogućavaju prava građana u pristupu tijelima i institucijama Republike Hrvatske mogu donijeti samo i isključivo na plenarnoj sjednici Hrvatskog sabora dvotrećinskom većinom svih zastupnika, a ne odlukama nekih tijela izvan najvećeg predstavničkog tijela građana u Republici Hrvatskoj.

Autor: CroExpress Datum objave: 10.11.2021.