Deset dana je prošlo otkako je u Beogradu nestao 27-godišnji Splićanin Matej Periš. Još uvijek nema informacija o tome što mu se dogodilo i gdje je on.

“Nažalost nemam nikakvu informaciju gdje je završio moj sin. Ovdje sam u Beogradu i bit ću sve dok ne dobijem informaciju. U stalnom sam kontaktu s beogradskom policijom, na raspolaganju sam da im kažem što od mene traže. Upravo sam na ulazu u crkvu se pomoliti za Mateja. On je za mene živ i tako će biti sve dok me ne razuvjere s dokazima. Moja je najveća želja da Mateja zagrlim i kažemo si jedan drugome da idemo dalje kroz život bez obzira što je do sada bilo”, rekao je za 24sata Matejev otac, Nenad Periš.

Nada i iščekivanje

Nije mu preostalo ništa drugo nego čekati i nadati se da će ipak sve završiti dobro. Još jednom se zahvalio policiji i svim ljudima koji su mu ponudili pomoć.

“Čovjeku ništa drugo nije preostalo nego da se nada i ta nada je ono što mene i ostale članove naše obitelji drži na nogama. Veliku snagu nam daju i svi ljudi koji mi se javljaju i nude mi pomoć, suosjećaju sa mnom jer velika većina su roditelji pa razumiju kroz što sve prolazimo. Hvala svima od srca, svima koji su se angažirali da pronađu Mateja, policiji, žandarmeriji, roniocima, običnim ljudima i svakako medijima, svim novinarima koji profesionalno rade svoj posao. Na one koji su zastranili u svom poslu i pišu kojekakve nebuloze niti ne obraćam pozornost, to je njihovo pravo i ne miješam se u to. Jedino vjerujem policiji. Svi oni koji navode na razne tragove to uglavnom čine iz njima poznatih razloga, to ne bih komentirao”, rekao je Periš.

On je jedini iz obitelji koji je došao u Beograd. Majka i dvije sestre iščekuju rasplet potrage u Splitu.

“Možete zamisliti kakvu je bol imala Isusova majka dok je gledala kako joj sina pribijaju na križ. To je bol koju samo majka zna. Tako je i s Matejevom majkom, i nju vjera i nada drže u životu. Sestrice su mu mlađe i njih nastojimo zaštiti. Mi roditelji koji imamo više djece svu djecu jednako volimo, ali sa svakim djetetom ponaosob imamo poseban odnos. S Matejem sam stvarno imao poseban odnos, kakav se samo može poželjeti između oca i sina. Nije što je moj, ali on je oduvijek bio naše milo i drago dijete i tako će biti i ubuduće. Idem se pomoliti dragom Bogu da nam pomogne doznati istinu, da se ova neizvjesnost konačno prekine”, rekao je Periš prije ulaska u crkvu.

Kako je Matejev otac i sam spomenuo, tijekom istrage su se pojavile razne priče. U jednoj od njih se spominje i tunel u koji se Matej nalazi u lošem stanju. Zanimljivo, pored Beton hale u kojoj se nalazi klub Gotik nalazi se napušteni željeznički tunel, kojim je pruga nekada vodila iz Beograda za Pančevo. No, tračnice su odavno izvađene i u njemu nema nikoga, piše 24sata. Nije poznato je li policija pretražila taj tunel.


Autor: CroExpress, Net.hr Datum objave: 09.01.2022.