Polaznici XV. Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije Ministarstva vanjskih i europskih poslova posjetili su u četvrtak Ured predsjednika Republike, priopćeno je iz Ureda.

Kako je priopćeno, posjet je organiziran u sklopu programa diplomatske edukacije i usavršavanja koji se provode u formi predavanja, radionica i studijskih posjeta ustanovama od interesa za službu vanjskih poslova u zemlji i inozemstvu.

Polaznicima Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije predavanje je održao i predsjednik Zoran Milanović koji je nakon toga razgovarao s njima, odnosno odgovarao na njihova pitanja.

Glavne teme predavanja bile su stanje u Bosni i Hercegovini, odnosno položaj Hrvata u toj susjednoj državi i situacija u Europi nakon ruske agresije na Ukrajinu.

U sklopu posjeta, polaznici Diplomatske akademije obišli su Ured predsjednika Republike.

Uz polaznike Diplomatskog tečaja Diplomatske akademije u Uredu predsjednika bili su načelnica Diplomatske akademije Lada Muraj i voditelj jednogodišnjeg stručnog diplomatskog studija Ivan Mijić, a uz predsjednika Milanovića bio je savjetnik Predsjednika za vanjsku i europsku politiku Neven Pelicarić, navodi se u priopćenju.


Autor: CroExpress/Ured predsjednika RH Datum objave: 27.01.2023.