Predstavnici poslovne i znanstvene zajednice Hrvata u New Yorku upoznali su predsjednika sa svojim aktivnostima na međusobnom povezivanju.

Tijekom boravka u New Yorku hrvatski predsjednik Zoran Milanović susreo se s predstavnicima poslovne i znanstvene zajednice Hrvata iz New Yorka. Susret se odvio pri Stalnoj misiji Republike Hrvatske pri Ujedinjenim narodima, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednika. Podsjetimo, predsjednik trenutno boravi u SAD-u gdje sudjeluje na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda.

Predsjednika Milanovića predstavnici poslovne i znanstvene zajednice Hrvata u New Yorku upoznali su sa svojim aktivnostima. Riječ je o međusobnom povezivanju što većeg broja Hrvata koji žive u New Yorku, kao i jačanju njihovih veza s Hrvatskom, priopćeno je.

Tijekom susreta Hrvati u SAD-u iznijeli su Milanoviću prijedloge kako poboljšati tu suradnju, te ponudili svoju pomoć u afirmaciji Hrvatske u New Yorku i u Americi. Izrazili su zadovoljstvo sastankom i uvažavanjem koje im je ukazano od strane hrvatskih državnih institucija.

Kako je priopćeno, na sastanku su sudjelovali don Vedran Kirinčić iz Hrvatske katoličke misije bl. Ivana Mertza, Astorija, član Savjeta Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Republike Hrvatske i vlasnik turističke agencije Croatia Travel – Astorija Boris Miketić.

Zatim predsjednik Nacionalne federacija američkih Hrvata (NFCA) Steve Rukavina, dekan sveučilišta Albright / CourseLink – direktor za inovacije Boris Vilić, predstavnik Nacionalnog instituta za zdravlje – National Institutes for Health, NIH i predsjednik Udruženja Hrvatsko-Američkih Profesionalaca ACAP Živko Pavletić, članica Hrvatske akademije Amerike i bivša predstavnica HTZ za SAD Nevenka Komarica, članica predsjedništva Udruženja Hrvatsko-Američkih Profesionalaca ACAP / Sotheby’s Tena Bugarin.

Također je sastanku prisustvovao i odvjetnik Squire Patton Boggs New York, član Hrvatske akademije Amerike i član predsjedništva Udruženja Hrvatsko-Američkih Profesionalaca ACAP Luka Mišetić, izvšna direktorica Goldman Sachs and CO. LLC  i predsjednica podružnice New York Udruženja Hrvatsko-Američkih Profesionalaca ACAP Iva Vukina, predsjednik kompanije United Air Conditionig Josip Joe Grgas.

Kao i predsjednik kompanije Kalinic Construction i predsjednik neprofitne organizacije Croatia Fund Ivan John Kalinić, partner u Garfunkel Wild, P.C.’s Grupi i predsjednik Hrvatske akademije Amerike John P. Kraljić, glavni financijski direktor tvrtke Moncler za Sjevernu i Južnu Ameriku Krešo Mikuš i savjetnik za luksuzne nekretnine tvrtke Compass Ante Jakić.


 

Autor: CroExpress Datum objave: 23.09.2021.