Ministarstvo demografije i useljeništva je sukladno članku 15. stavku 3. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o ustrojstvu i djelokrugu tijela državne uprave (Narodne novine, br. 57/24), s danom 17. svibnja 2024. godine, preuzelo poslove iz djelokruga Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji se odnose na stvaranje uvjeta za povratak i useljavanje pripadnika hrvatskog iseljeništva (dijaspore) u Republiku Hrvatsku i njihovo uključivanje u gospodarski i društveni život u Republici Hrvatskoj.

Dana 5. veljače 2024. godine Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske objavio je 1. Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske u svrhu ostvarenja financijske potpore za 2024. godinu (dalje: Javni poziv) s rokom podnošenja prijava od 30 dana.

Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske dodijelio 906.000 eura za projekte od interesa za Hrvate u iseljeništvu

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskeSubota, 15. lipnja 2024.

Povjerenstvo Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske razmotrilo je i ocijenilo prijave koje ispunjavaju propisane uvjete Javnog poziva te je dalo prijedlog za odobravanje financijskih sredstava za projekte.

Slijedom navedenog, Ministarstvo demografije i useljeništva donijelo je Odluku o dodjeli financijske potpore za posebne potrebe i projekte od interesa za Hrvate izvan Republike Hrvatske za 2024. godinu.

Hrvati izvan Republike Hrvatske, Ministarstvo demografije i useljeništva daje 500 stipendija za učenje hrvatskog jezika 👏

Objavljuje CroExpress – informativni medij Hrvata izvan Republike HrvatskePetak, 14. lipnja 2024.

Odluka se odnosi na programsko područje poticanja povratka i integracije Hrvata izvan Republike Hrvatske i njihovih potomaka u društveni i gospodarski život Republike Hrvatske.

Odluka o dodjeli financijske potpore nalazi se u dokumentu u OVDJE.


Autor: CroExpress/SDUZHIH Datum objave: 15.06.2024.