Glazbenik Mišo Kovač i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban predali su u utorak u zgradi županije ravnatelju KBC-a Split Juliju Meštroviću color doppler ultrazvučni uređaj SonoScape E2, koji će služiti Klinici za plućne bolesti, u kojoj se legendarni pjevač liječio. 

Tom prilikom župan Boban uručio je Miši Kovaču plaketu za izniman doprinos hrvatskoj glazbenoj kulturi, a za što mu je Kovač zahvalio, priopćeno je iz Splitsko-dalmatinske županije. 

Ravnatelj KBC-a Split Julije Meštrović zahvalio je Miši Kovaču i Splitsko-dalmatinskoj županiji na ovoj vrijednoj donaciji KBC-u.
“KBC Split je dobio vrijedan uređaj – transportni ultrazvuk koji osobito služi kolegama na pulmologiji i svim bolesnicima, a osobito bolesnicima s covidom i sa sindromom nakon preboljeloga covida”, istaknuo je  Meštrović.

Naglasio je kako će taj uređaj unaprijediti rad Klinike za plućne bolesti i cijele bolnice.

Mišo Kovač je u nedjelju, 6. lipnja,  pred oko 30.000 gledatelja na splitskom Starom placu održao koncert “Samo nas nebo rastavit može” . Objasnio je kako mu je želja bila ovaj medicinski uređaj dodijeliti nakon samog koncerta kako bi se iskazalo poštovanje prema liječnicima i svim djelatnicima splitskog KBC-a. Podsjetio je kako je za taj koncert  podijelio tri tisuće karata hrvatskim braniteljima i liječnicima te medicinskom osoblju.

Ovo je drugi put da Mišo Kovač donacijom pomaže splitskom KBC-u. On je 2018. godine donirao KBC-u Split 100 tisuća kuna za defibrilator, a sada je napravio istu gestu i to za odjel na kojemu se i sam liječio. Piše o ovome direktno.hr.


Autor: CroExpress Datum objave: 08.06.2022.