Ovogodišnji „Mjesec plave ribe“ na Rivijeri Crikvenica ušao je u svoju završnicu na najljepši način – uz kombinaciju vrhunskih delicija od plave ribe, umjetnosti i dobre glazbe.

Petak je sa svojim programom u Preradovićevoj ulici u Crikvenici bio uvertira u vikend-zbivanja. Nastup glazbenog sastava „Fortunal“ i cooking show Kathy Evans zabavili su i nahranili sve prisutne, dok je Beach bar „Tunar“ u Selcu ugostio klapu „Kala“ na pozornici, a plavu ribu na tanjurima.

U subotu je u popodnevnim satima središte dobre zabave bilo crikveničko šarmantno naselje Kotor. Tamo je održan prvi koncert ikada, a ta čast je pripala Damjanu Grbcu i kvartetu „Giipuja“. Veliki i mali posjetitelji su osim u jazz glazbi mogli uživati u hladnim predjelima od plave ribe i zanimljivoj likovnoj radionici pod vodstvom selačkoga slikara Marijana Mavrića.

'Mjesec plave ribe' na Rivijeri Crikvenica ušao u završnicu

Direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice ne krije svoje oduševljenje događanjem: Htjeli smo na ovaj način malo vratiti Crikveničane na Kotor, koji je inače nenaseljen. Neki od danas prisutnih nisu nikad bili ovdje te vjerujem da im je ovo bio doživljaj. Posebno kad smo ga uklopili u „Mjesec plave ribe“, uz dozu umjetnosti Marijana Mavrića, jazz nastup Damjana Grbca i kvarteta „Giipuja“ te, naravno, ponudu miješanih hladnih predjela od plave ribe.

Umjetnik Mavrić je zadovoljan odazivom na radionicu i novonastalim radovima. Priznao je uz smijeh da katkada od djece „ukrade“ neku dobru ideju.

Crikvenička Preradovićeva ulica bila je i u subotu pozornica na otvorenome za nastup klape „Tramuntana“ u ranim večernjim satima, a „Tunar“ dobri domaćin glazbenom sastavu „Coffee Shop Acoustic“. Na obje su se lokacije mogle kušati delicije od plave ribe.

Ostatak događanja uslijedio je u večernjim satima u restoranu hotela „Esplanade“. Tamo se odvijala ekskluzivna večera u šest sljedova, a u svakom je dominirala naša „plavuša“ uparena s odličnim odabranim vinima koja su prezentirale sommelierke, ambasadorice kvarnerskih vina.

Još je jedna ekskluzivna večera pred nama, službeni završetak ovogodišnjeg „Mjeseca plave ribe“.  Održat će se 30. rujna u restoranu „Burin“ u Crikvenici, a prijaviti se možete telefonskim putem ili e-mailom: +385 51 785 209 / +385 98 326 625 / ratkokatunar5@gmail.com. Više informacija o meniju na www.rivieracrikvenica.com.

Do kraja rujna možete uživati u promotivnim cijenama menija od plave ribe (meni od 3 slijeda 150,00 kn ili od 5 sljedova 240,00 kn) u odabranim restoranima: “Burin”, “Karoca”, “Trabakul”, restorani hotela “Crikvenica”, “Esplanade” i “Stypia” u Crikvenici, „Feral“ u Jadranovu i „Kantunić“, „Riva“ i „Ulika“ u Selcu.

Možemo zaključiti da je plava riba ovoga vikenda, bilo na tanjuru ili na slikarskome platnu, izazvala oduševljenje gdje god se „pojavila“.

Već sada s vama zakazujemo susret za sljedeću godinu u istom mjesecu – onom najplavijem.

Organizator: Turistička zajednica Grada Crikvenice

Suorganizatori: „Jadran“ d.d., Cocktail bar „Balustrada“,  Kavana „Toš“,  Ugostiteljski obrt „Feral“, Vinska kuća „Pavlomir“, „Eko selo Selce“ d.o.o., bistro „Tunar”, „Drivenik Brewery“, JD „Val“

Partneri projekta:

Restorani: „Burin” i „Kantunić“, restorani hotela „Crikvenica“,  „Esplanade” i „Stypia“, konobe: „Feral“, „Karoca”, „Riva”, „ Trabakul”  i „Ulika”, „Kvarner Wines“, „Vinner“

Pokrovitelji: Grad Crikvenica, „Eko Murvica“ d.o.o., ŽLU Crikvenica, Turistička zajednica Kvarnera, „Kvarner Maritime Heritage“, „Fest“ d.o.o.


Autor: TZ grada Crikvenice Datum objave: 27.09.2022.