Mladi iz frame Hrvatske katoličke misije Zürich obilježili su Marijin mjesec na poseban način, moleći krunicu za mir u svijetu i za svu djecu svijeta.

U misijskoj crkvi, mladi su zajedno molili krunicu, moleći za mir u svijetu i za dobrobit svih malenih. Marijin mjesec tradicionalno je posvećen Majci Božjoj i označava vrijeme kada se vjernici intenzivnije posvećuju molitvi krunice, vjerskim obredima i razmatranju vjere.

Nakon završetka molitve, mladi su se okupili kako bi zajedno slavili svetu misu, zahvaljujući na blagoslovima i molitvama koje su uputili. Svi prisutni osjećali su duboko duhovno zajedništvo i radost što mogu zajedno izraziti svoju vjeru.

Nakon svete mise, mladi su ostali u druženju, razgovarali i proveli vrijeme zajedno šetajući gradom. Ovo vrijeme provedeno u zajedništvu pridonijelo je jačanju veza među mladima i potaknulo ih da zajedno nastave širiti poruku mira i ljubavi.

S obzirom na izazove s kojima se svijet suočava, posebno u ovoj teškoj godini, ovakvi događaji podsjećaju nas na važnost zajedništva, solidarnosti i molitve za mir. Marijin mjesec pruža priliku da se zajedno usmjere misli i srca prema najvećem daru – miru u svijetu.


Autor: CroExpress Datum objave: 19.10.2023.