home
FOTO: Facebook

FOTO: Facebook

PANIKA U BIH Ubojica za kojim traga gotovo 1000 policajaca sada još opasniji

Naoružao se pištoljem policajca kojeg je ubio.

Autor: Jutarnji list/ CroExpress

U Bosni i Hercegovini ne jenjava panika oko sad već serijskog ubojice Edina Gačića (43) koji je prošlog ponedjeljka hladnokrvno ubio vlasnika trgovine Sauda Sultanića u Podorašcu kod Konjica, a potom i krajem prošlog tjedna policajca Mahira Begića (47).

Na terenu u ovim trenucima za pomahnitalim ubojicom traga gotovo tisuću policajaca, a na noge su dignute snage iz brojnih bosanskohercegovačkih kantona, no zasad ga na uspijevaju pronaći. Ono što je jasno je da je Edin naoružan do zuba i kranje opasan, a sarajevski Dnevni Avaz došao je i u posjed balističkog nalaza koji ukazuje da je ubojica policajca na lokaciji Suhodol kod Tarčina smaknuo koristeći isto oružje kao i kada je ubio Sultanića.

Prema balističkom nalazu, čahure pronađene u Suhodolu i one u Konjicu ispaljene su iz istog vatrenog oružja, podudarnost je stopostotna. Ispaljene su iz automatske puške M-56, takozvanog 'šmajsera'. Sumanuti Gačić je koristio pištoljsku municiju kalibra 7,62 milimetra.

Policajac je pronađen u ležećem položaju, a vanjskim pregledom tijela nađene su ozljede isključivo od ispaljenih metaka, te nije bilo rana od hladnog oružja. U policajca su ispaljena četiri metka. Istražitelji su odmah provjerili postoji li bilo kakva veza između ubojice i žrtve te utvrdili da ne postoji ni najmanja šansa da su se poznavali.

11.02.2019.

Br. pregleda: 1249

© CroExpress 2020.