home
Foto: Hina

Foto: Hina

ČAPLJINA Velika lutka s Komšićevim likom bit će spaljena na maškarama

Maškare su izradile dvije lutke s Komšićevim likom.

Autor: Hina/CroExpress

Maškare u Čapljini na jugu Bosne i Hercegovine kao glavnog krivca u prošloj godini označile su Željka Komšića, člana Predsjedništva BiH čija će lutka biti u utorak spaljena na završnom maskenbalu čime će Hrvati ponovno iskazati nezadovoljstvo ovim političarem koji je nametnut kao hrvatski član tročlanog predsjedništva glasovima Bošnjaka.

Najprije je u nedjelju u mjestu Trebižatu, otkuda kreće povorka s maškarama, 'uhićen' Željko Komšić te su organizatori iz Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva 'Seljačka sloga' poručili da će biti priveden pred lice pravde.

Maškare su izradile dvije lutke s Komšićevim likom. Na jednome dominira njegova glava te je predstavljen kao trojanski konj s kotačima na kojemu piše ‘S konja na kenjca’. Na drugoj lutki predstavljen je kao marioneta, a na njezinu dnu piše ‘Daytonsko kazalište’ .

Kako su objasnili organizatori, Komšić, probošnjački političar hrvatskih korijena, je izabran za glavnog krivca za loše stvari koje su se događale u prošloj godini jer je 'lutka kojom drugi upravljaju', te da je Hrvatima podvaljen kao trojanski konj.

Iz HKUD-a 'Seljačka sloga' najavili su kako će glavnom krivcu – lutki karnevala u Čapljini u utorak biti izrečena kazna, nakon čega će biti spaljen. Iz stranke Demokratske fronte osudili su ponovno Komšićevo proglašavanje glavnim krivcem maškara.

Mnoge većinski hrvatske općine i županije u BiH proglasile su Komšića nepoželjnom osobom jer je nametnut voljom bošnjačkih birača za hrvatskog člana državnog vrha.

04.03.2019.

Br. pregleda: 1623

© CroExpress 2020.