home
Foto: Hina

Foto: Hina

MILANOVIĆ 'Za dom spremni' bio je službeni pozdrav zločinačke organizacije koju takvom smatra čitav moderni svijet kojemu Hrvatska pripada

Zoran Milanović, kandidat SDP-a za predsjednika Republike, pozdravio je u četvrtak presudu Visokoga prekršajnog suda vezano uz pozdrav "Za dom spremni", ali ne očekuje da će ona postati standard za ujednačenu sudsku praksu u Hrvatskoj.

Autor: CroExpress/Hina

'Mi nemamo presedanski sustav i moguće je da svako sudsko vijeće, koje je samostalno, presudi drukčije. 'Za dom spremni' je ustaški pozdrav Ante Pavelića. Pozdravit ću i svaku slijedeću takvu odluku, a sve drukčije presude smatrat ću ljudskim i političkim kukavičlukom', rekao je Milanović koji je bio gost gradonačelnika Nove Gradiške Vinka Grgića (SDP) na otvorenju Novogradiškoga glazbenog ljeta.

'Za dom spremni' bio je službeni pozdrav zločinačke organizacije koju takvom smatra čitav moderni svijet kojemu Hrvatska pripada, istaknuo je Milanović.

Na pitanje novinara kada očekuje da će doći do promjene u sudskoj praksi, Milanović je ocijenio kako se previše osluškuje politika, te da bi bilo dobro kada bi u Hrvatskoj imali kontinuitet upravljačke kulture.

Potez Grabar-Kitarović pogrešan; Opačić i Varga trebaju vratiti mandat

Milanović je, na pitanje novinara komentirao objavu predsjedničke kandidature aktualne predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović u Hrvatskome tjedniku, koji 'relativizira NDH'.

'To je pogrešno. Takvim potezom dajete im legitimitet, s njima jednostavno ne razgovarate. Zabraniti ih ne možete i ne trebate', rekao je Milanović. Ustvrdio je kako je 'to prokletstvo predsjednika vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića, koji sada kipi ali ne može ništa jer je 'kovao pakt s vragom' od početka'.

Novinari su Milanovića tražili da prokomentira i službeni ulazak Milanke Opačić i Siniše Varge u stranku Milana Bandića.
Ulazak bivših ministara i suradnika u drugu stranku Milanović je okarakterizirao kao svoju nelagodu.

'Svatko tko nije izbačen iz stranke treba vratiti mandat, posebno oni koji su dobili malo ili ništa glasova. Dakle vratite mandate kolegice i kolege', poručio je Milanović.

16.08.2019.

Br. pregleda: 1656

© CroExpress 2020.