home
Foto: CroExpress

Foto: CroExpress

JOŠ DO NEDAVNO SMO SJEDILI U ISTOJ KLUPI NA FAKULTETU Svako je krenuo svojim putem, a evo gdje smo danas

Život piše najljepše priče.

Autor: CroExpress/s. Maja Ivković

Na mojoj prvoj godini fakulteta teologije, sjednem ja u treći red klupa. Do mene sjela dva dečka: Kristijan i Višeslav. Upoznamo se mi i slušam ja njih dvojicu o njihovom dnevnom redu, o njihovim aktivnostima poslije faksa, o svemu onome šta se može reći na pauzama između predavanja. I saznam ja puno toga o njima, ali me bilo neugodno pitati u kojoj su oni bogosloviji, kojoj redovničkoj zajednici pripadaju, a oni sami ništa ne spominju.


I nakon nekoliko tjedana shvatim ja da oni nisu nikakvi bogoslovi nego dečki laici koji svoju vjeru žive autentično i to se ne srame pokazati. Nakon prve godine fakulteta Kristijan nam se preselio na ekonomiju, nakon druge godine ja sam se prebacila na studij u Rim, a Višeslav je ostao vjeran zagrebačkoj teologiji. Svako je krenuo svojim putem, ali smo ostali povezani u Kristu.

Sinoć otvorim bitno.net kad tamo upada u oči naslov: 'U Subotici održan HosanaFest 2019. – pobjednik Višeslav Foretić iz skupine Sliryc 33'.

To je taj moj Višeslav iz studentskih dana, ali to je Višeslav koji je sada bogoslov i koji će jednog dana biti svećenik.

A Kristijan? Kristijan se oženio prekrasnom djevojkom, otac je dviju prekrasnih djevojčica i u iščekivanju trećeg djeteta, sina kojemu će nadjenuti neko biblijsko ime kao i djevojčicama. Njih dvoje su otvoreni životu i svako dijete smatraju velikim Božjim blagoslovom.

Tijekom druženja i susreta s njima svima shvatiš još jednu jako ohrabrujuću vijest. Da oni nisu jedini, nego da brojni njihovi oženjeni prijatelji laici, žive ili ne žive istim takvim autentičnim kršćanskim životom.

29.09.2019.

Br. pregleda: 3410

© CroExpress 2020.