home
Foto: screenshot/twitter/jutarnji.hr

Foto: screenshot/twitter/jutarnji.hr

(VIDEO) DEVETOGODIŠNJEG DJEČAKA ZLOSTAVLJAJU DJECA U ŠKOLI Majka je objavila video koji slama srce

Dječak i obitelj dobili su veliku podršku javnosti, uključujući i onu australskih sportaša te drugih slavnih osoba.

CroExpress

Australka Yarraka Bayles iz prve je ruke iskusila grozne posljedice bullyinga nad vlastitim djetetom, koje u školi proživljava njen 9-godišnji sin Quaden.

Dječak je rođen s dijagnozom Achondroplasia dwarfizam, poremećaju rasta kostiju zbog čega on ima normalnu veličine torza, a znatno kraće udove od prosjeka.

Koliko vršnjačko nasilje utječe na Quadena, majka je otkrila u videu kojeg je snimila nakon što ga je pokupila iz škole, želeći upozoriti sve što žrtve i njihovi roditelji proživljavaju te kako je nužno pozabaviti se tom temom puno više nego do sad.

I sama u suzama, Yarraka je dodala da bullying vrijeđa cijelu njenu obitelj.

Otkako je objavila video u utorak, video je pregledan preko 17 milijuna puta. Dječak i obitelj dobili su veliku podršku javnosti, uključujućih onu australskih sportaša te drugih slavnih ličnosti.

GoFundMe je zasad skupio oko 120.000 dolara s prvotnom namjerom da se Quadena pošalje u Disneyland.


Izvor: 24.sata, novizivot.net


Jedan od onih koji su uputili poruku nesretnom Quadenu je i poznati holivudski glumac Hugh Jackman koji se dječaku obratio putem svojeg Twitter profila, piše Jutarnji list.

'Bez obrzira na sve, u meni imaš prijatelja! Quaden, ti si mnogo jači nego što misliš! Molim vas, budite dobri jedni prema drugima. Zlostavljanje nije u redu. Točka', napisao je slavni glumac.

21.02.2020.

Br. pregleda: 4438

© CroExpress 2020.