Uvjeren sam da će u budućnosti Hrvatska biti svjetski prvak, kazao je Luka Modrić pred više od 100 tisuća navijača na zagrebačkom Trgu bana Jelačića i okolnim ulicama, koji su dočekali hrvatsku nogometnu reprezentaciju, brončanu sa Svjetskog prvenstva u Katru.

Nakon točno mjesec dana provedenih u Dohi, sedam odigranih utakmica, 20 odrađenih treninga, te osvojene bronce, hrvatski reprezentativci su se vratili u domovinu, gdje im je priređen još jedan veličanstveni doček, nalik onom iz 2018. godine, kada su Vatreni u Rusiji osvojili srebro.

Na središnju pozornicu Trga redom su prozivani igrači i članove stručnog stožera, a najviše ovacija dobio je kapetan Luka Modrić, da bi potom klapa Hrvatske ratne mornarice Klapa Juraj izvela himnu.

NEPONOVLJIVO!!! #ZAGREB GORIIIIIII 🇭🇷 ❤️

Objavljuje CroExpressNedjelja, 18. prosinca 2022.

“Pozdrav Zagrebu i cijeloj Hrvatskoj. Nakon četiri i pol godine opet smo ovdje. Htjeli smo vam donijeti zlato, ali i ova bronca je velika stvar, a i vaš dolazak ovdje to pokazuje. Uvjeren sam da će u budućnosti Hrvatska biti svjetski prvak”, kazao je Modrić, koji je, kao i 2018. godine, poveo potom pjesmu “Zovi, samo zovi”, a cijeli Trg je skandirao “Luka, ostani, Luka, ostani”.

Modrić: Uvjeren sam da će u budućnosti Hrvatska biti svjetski prvak

“Dragi moji, Luka će ostati. Ništa nas ne može zaustaviti, ni zima, ni hladnoća i hvala vam na tome. Još jednom hvala i ovim momcima koji su pokazali poniznost, domoljublje, zajedništvo, hrabrost i vjeru. I zato su nagrađeni, ništa nije slučajno. Ovo je Hrvatska naših snova, ovo je Hrvatska kakva mora biti uvijek”, kazao je izbornik Zlatko Dalić. 

“Zahvalio bih se svima vama nazočnima. Puno vas volimo i uživajmo zajedno”, kazao je Joško Gvardiol, koji ipak nije izabran za najboljeg mladog igrača prvenstva, iako je to zaslužio svojim igrama u Katru. Bruno Petković je pozvao na jedinstvo hrvatskog juga i sjevera. 

 “Mi koji smo iz HNL-a znamo kolika je stalno podjela na sjever i jug, na Hajduk i Dinamo najviše, a ovih mjesec dana smo živjeli kao jedno i mislim da je to najveća nagrada koju mi igrači možemo dobiti”.

Cijela reprezentacija je nakraju zajedno s Prljavim kazalištem otpjevala hitove “Mojoj majci” i “Lupi petama…”, kao i hitove Jure Stublića. 

Modrić: Uvjeren sam da će u budućnosti Hrvatska biti svjetski prvak

Mnoštvo navijača iz Zagreba i brojnih drugih hrvatskih gradova i mjesta okupilo se na središnjem zagrebačkom trgu “oboružano” zastavama, dresovima, kapama, šalovima i ostalim navijačkim rekvizitima u prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima.

Drago nam je da sam ovo doživjeli! BRAVO #HRVATSKA, BRAVO #VATRENI, ČESTITAMO!!! 🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Objavljuje CroExpressNedjelja, 18. prosinca 2022.

Prolazeći gradom, Vatreni su na trenutak skrenuli s trase da bi se u sjedištu Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba premjestili u otvoreni panoramski autobus s velikim natpisom “Obitelj”, kojim su se zaputili na središnji zagrebački trg.

“Čim smo vidjeli ljude na ulicama vratilo nas je to na 2018. godinu. Hvala svima što su došli po ovim niskim temperaturama nas bodriti”, kazao je Dejan Lovren, nakon što su se Vatreni zaustavili u Savskoj kod zagrebačkih vatrogasaca. 

Suprotno svim prognozama, hrvatska reprezentacija je u Katru napravila još jedan podvig. Četiri godine nakon osvojenog srebra na mundijalu u Rusiji, “Vatreni” su sa 18 novih igrača u sastavu, te samo osam igrača iz Rusije i drugo svjetsko prvenstvo u nizu osvoji medalju, ovog puta broncu.

NAŠ PONOS!!! NAŠI SREBRNI #VATRENI!!! NEOPISIVO!!! 🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Objavljuje CroExpressNedjelja, 18. prosinca 2022.

Treća je to medalja hrvatske reprezentacije nakon proglašenja naše neovisnosti, prva je također bila bronca, a osvojena je na svjetskoj premijeri “Vatrenih” 1998. u Francuskoj.

Zrakoplov iz Dohe je sletio u 17.26 sati u zračnu luku Franjo Tuđman. Hrvatska kontrola zračne plovidbe pozdravila je Vatrene prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, a točka ulaska simbolično je bio Vukovar.

Messijeva #Argentina je svjetski prvak!!! Čestitamo 👏

Objavljuje CroExpressNedjelja, 18. prosinca 2022.

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 18.12.2022.