Na 7. Molizaiku, održanom u Kruču, Italija, moliški Hrvati su još jednom s ponosom pokazali kako čuvaju i slave svoj hrvatski identitet kroz bogat i zanimljiv program.

Manifestacija je privukla pažnju ne samo lokalne zajednice nego i Hrvatske matice iseljenika (HMI), koja je podržala ovaj događaj. Ivana Dvorneković, rukovoditeljica Službe za programe kulture, nakladništva, znanosti i obrazovanja Hrvatske matice iseljenika, prisustvovala je događanju u ime organizacije.

Hrvatska matica iseljenika aktivno podržava programe koji doprinose očuvanju i njegovanju hrvatskog identiteta te jačanju veza između domovinske i iseljene Hrvatske. 7. Molizaik je primjer takvog programa koji promovira hrvatsku baštinu i kulturu u inozemstvu, te doprinosi očuvanju veza s moliškim Hrvatima.

Državni tajnik Zvonko Milas susreo se s Hrvatima u Italiji 🇭🇷 🇮🇹 U Kruču, u talijanskoj pokrajini Molise održao se…

Objavljuje Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike HrvatskePonedjeljak, 9. listopada 2023.

Ova manifestacija, organizirana u suradnji udruga Jedna Musika i Hrvatsko talijanskog mozaika iz Rima, također je podržana od strane četiri gradonačelnika moliških mjesta – Mundimitar, Kruč, Filić i Tavenna, te veleposlanstva Republike Hrvatske u Rimu. Ovaj događaj označava važan korak u očuvanju hrvatske kulturne baštine među moliškim Hrvatima te u jačanju veza između Hrvatske i iseljene zajednice u Italiji.


Autor: CroExpress Datum objave: 10.10.2023.