Kutleša je kanonski uveden u službu koadjutora Splitsko-makarske nadbiskupije svečanom večernjom molitvom 4. rujna ove godine u splitskoj prvostolnici sv. Dujma.

Novoimenovani Splitsko-makarski nadbiskup koadjutor mons. Dražen Kutleša je na prvoj misi na toj dužnosti kritizirao ponašanje u hrvatskom narodu rekavši kako se postupa suprotno od onoga čime se dičimo – da poštujemo obitelj i Boga.

“Mi, Hrvati, se toliko puta dičimo da poštujemo obitelj, svoj dom, Boga, a ponašamo se sasvim suprotno od toga. Uglađeni smo na van, a iznutra agresivni i grubi. Zar ne bismo u svojoj obitelji trebali pokazivati najblaže i najbolje lice, a ne nasilno i grubo? A prema onima koje ne poznajemo smo ljubazni,” rekao je mons. Kutleša u utorak navečer predvodeći misno slavlje u Solinu na blagdan Male Gospe.

Prilikom propovijedi je mons. Kutleša je upitao – Koliko dijalogiziramo u obitelji, te koliko smo koncentrirani samo na sebe ili želimo čuti i vidjeti drugoga?

“Kao što svaka majka poznaje potrebe svoje djece, tako naša nebeska Majka Marija vidi naše potrebe, samo mi često želimo ono što nam šteti, a ne ono što nam istinski treba”, rekao je novoimenovani Splitsko-makarski nadbiskup koadjutor.

On je kao uzor čvrste vjere i nade spomenuo Mariju.

“Budimo vjerni ljudi, vjerni Bogu, svojoj obitelji i svojoj domovini. To možemo jedino ako istinski i pošteno djelujemo kako u svojoj obitelji tako i u društvu”, poručio je mons. Kutleša.

Mons. Kutleša je kanonski uveden u službu koadjutora Splitsko-makarske nadbiskupije svečanom večernjom molitvom 4. rujna ove godine u splitskoj prvostolnici sv. Dujma.

Dosadašnji biskup Porečki i Pulski biskup Dražen Kutleša imenovan je nadbiskupom koadjutorom Splitsko-makarske nadbiskupije 11. srpnja ove godine i bit će nasljednik nadbiskupa Barišića po njegovu odlasku u mirovinu kad napuni kanonsku dob od 75 godina.


Autor: CroExpress/hina Datum objave: 09.09.2020.