Snimka na kojoj se vidi kretanje jednog objekta u Savi poklapa se s kretanjem mobitela Mateja Periša, rekla je srbijanska policija u srijedu nakon što je pregledala stotine sati snimki sa svih nadzornih kamera s trase kretanja nestalog Hrvata i okolice i napravila kompletnu rekonstrukciju njegovog kretanja.

“Lociranjem Matejevog telefona preko baznih stanica indikativno je bilo kretanje jednog objekta u rijeci Savi. Vrijeme i trasa kretanja ovog objekta u rijeci se poklapa s kretanjem Matejevog telefona. U ovom kadru, ka ušću Save u Dunav, vidjet ćete objekt. Vrijeme i mjesto se poklapaju s kretanjem Matejevog telefona”, priopćio je MUP Srbije govoreći o snimci na kojoj se vidi da neki objekt ili osoba pluta rijekom Savom.

Tu snimku je danas komentirao i načelnik Uprave kriminalističke policije Antonio Gerovac, nakon što su predstavnici hrvatske policije boravili u Beogradu, koji je potvrdio da je autentična i da je nastala u noći kada je Matej nestao.

Periševo kretanje rekonstruirano je od trenutka izlaska iz kluba Gotik u Beton hali “u 1:43 sati do silaska do Save, u 1:52 sata, odakle mu se gubi svaki trag”, navedeno je u priopćenju.

Na temelju pregleda svih snimki nadzornih kamera jasno je da Periš, od trenutka izlaska iz Beton hale, osim taksista kojeg je zaustavio i s kojim je policija obavila obavijesni razgovor, nije bio u kontaktu ni s jednom drugom osobom, navodi MUP.

U dosadašnjem tijeku istrage srbijanska policija je obavila razgovor s Periševim prijateljima koji su te večeri bili s njim, osobljem kluba Gotik i svim svjedocima, a na temelju svih tih izjava “isključena je svaka mogućnost” da je njegovom nestanku prethodio sukob ili tučnjava, stoji u priopćenju.

Policija 13 dana ulaže “maksimalne napore i poduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti” kako bi pronašli nestalog Splićanina, a posredstvom Interpola obaviještene su i policije zemalja u okruženju.

Srbijanski MUP ponovio je danas apel medijima “da se zbog osjetljivosti teme, suosjećanja s roditeljima i obitelji nestalog mladića i remećenja daljeg tijeka istrage, ne šire dezinformacije i ne plasiraju neprovjerene snimke kojima insinuiraju navodne scenarije koji su prethodili nestanku”. 

U današnjem priopćenju MUP je izvjestio da se kompletna rekonstruikcija kretanja Mateja Periša može preuzeti sa FTP servera ministarstva. 


Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 12.01.2022.