U Subotici održana Multimedijalna večer na kojoj je organizacijski odbor “Dana hrvatske knjige i riječi – dana Balinta Vujkova” dodijelio nagradu za životno djelo prof. dr. sc. Sanji Vulić iz Zagreba.

Svečanost dodjele književnih nagrada održana je u subotu, 28. listopada, u sklopu “Dana hrvatske knjige i riječi – Dana Balinta Vujkova”, manifestacije koja se već 22 godine održava u Subotici.

Prigodne riječi uputili su predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasna Vojnić, voditeljica Službe za pravni položaj, kulturu i obrazovanje hrvatske manjine Mirjana Vatavuk, ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Tomislav Žigmanov i predsjednica Organizacijskog odbora manifestacije Katarina Čeliković, a u kulturno umjetničkom programu bogatstvo jezika moglo se čuti kroz pjesmu, govor i glazbu izričajima bunjevačke, šokačke i hercegovačke ikavice.

Na Multimedijalnoj večeri dodijeljena je i nagrada “Emerik Pavić” za najbolju knjigu tiskanu u 2022. godini, koju dodjeljuje Zavod za kulturu vojvođanskih Hrvata. Nagrađena je znanstvena monografija “Hrvati u Banatu: doseljavanje, tradicijska baština, identitet” glavne urednice Marijete Rajković Ivete, a nagrada “Antun Gustav Matoš” za najbolje pjesničko djelo u razdoblju 2020. – 2022. godine dodijeljena je za knjigu “Vinjete Bola” autorice Nevene Mlinko, prenosi Glas Hrvatske.


Autor: CroExpress Datum objave: 31.10.2023.