Načelnik općine Murter-Kornati, Toni Turčinov, službenom je karticom plaćao usluge u austrijskom bordelu, doznaje Telegram koji je i u posjedu računa koji to, kako tvrde, nepobitno dokazuju, piše Slobodna Dalmacija.

Sredinom travnja 2019., između 1:37 i 3:38 ujutro, u klagenfurtskom klubu La Cocotte triput je upotrijebio općinsku karticu. Dvaput je ispeglao iznose od 600 eura i jednom 360 eura, potrošivši tako u jednu noć ukupno 1560 eura proračunskog novca.

U međuvremenu ugašeni klub La Cocotte nesumnjivo je doista bio legalni bordel; tako se uredno i oglašavao. Na službenim stranicama reklamirali su kako nude “erotično iskustvo” s non-stop show programom, a gosti su mogli birati intimno druženje s 10 do 15 djevojaka u sedam zasebnih soba na dva kata.

Nezavisni načelnik Turčinov Općinu vodi od 2016., kada je izbore dobio kao kandidat koalicije HSS-HNS. Kako bismo ga pitali zašto je usluge bordela plaćao službenom karticom, prvi put smo ga kontaktirali u ponedjeljak 4. srpnja. Ispričao se da nam ne može odmah dostaviti odgovor. Nije se mogao napamet sjetiti o čemu se radi pa nam je napisao da “prvo mora stupiti u kontakt sa svojim zaposlenicima”. A trenutno je, kazao je dalje, na strogom mirovanju zbog nedavne operacije Ahilove tetive. “Stoga Vas molim za razumijevanje i kolegijalnost”, napisao nam je.

Nekoliko dana kasnije stigao je prvi službeni odgovor. Načelnik Turčinov priznao je kako je bio “na večernjem druženju” u bordelu s, citiramo dalje, “potencijalnim gostima i domaćinima”. No zatim je ponudio egzotično opravdanje: ustvrdio je kako je slučajno pomiješao kartice.

Račun u bordelu, kaže, htio je platiti privatnom karticom, ali je pogreškom iz novčanika izvadio službenu. “Moja privatna i službena kartica iste su banke i u tim večernjim satima došlo je do omaške zbog koje se ispričavam svojim mještanima”, napisao je u odgovoru za Telegram.


Autor: CroExpress Datum objave: 13.07.2022.