Scenicova flota gradi se po modelu “Scenic Eclipsea“, najluksuznijeg polarnog kruzera na svijetu izgrađenom 2019. u pulskom Uljaniku.

Kobilica Eclipse II, najluksuznijeg polarnog kruzera na svijetu, položena je u srijedu u brodogradilištu 3.maj. Nakon četiri godine prvi je to put kako je u riječkom brodogradilištu položena kobilica.

U prvoj fazi radova tvrtka MKM Yachts, podružnica australske grupacije Scenic u Hrvatskoj, narednih tjedana pojačat će tim od stotinu hrvatskih inženjera brodogradnje i projektanata. Navedeni imaju za rok prvi kvartal 2023. godine te do tada će se raditi na izgradnji luksuznog plovila s čak 6 zvjezdica.

Polaganjem kobilice na “Eclipse II“ započinju intenzivni radovi na gradnji čeličnog trupa, a brod će, poput svojeg prethodnika, predstavljati hrvatski proizvod vrhunske kvalitete. Dugačak 168 metara, širine 21,5 metara, izgradit će se u skladu s najstrožim ekološkim standardima te će moći ugostiti ukupno 220 putnika, a od drugih će se brodova sličnih karakteristika izdvajati razinom luksuza koju nudi.

“Narudžbe za iduće godine pouzdane su i čvrste, zato smo sigurni da radimo dobar posao u gradnji ovog drugog kruzera”, rekao je Glen Moroney, vlasnik Scenic grupe za HRT.


 

Autor: CroExpress, Hina Datum objave: 13.05.2021.