Nakon što je Slovenija odigrala 0-0 protiv Engleske više nema niti matematičkih izgleda da se hrvatska reprezentacija plasira u osminu finala.

Nažalost, nada kako bi Engleska mogla pobijediti Sloveniju s tri razlike, a Danska poraziti Srbiju, što bi produžilo “život” hrvatske reprezentacije za još 24 sata, posve se rasplinula.

U taboru hrvatske vrste i prije večerašnjih ogleda bili su svjesni kako ih samo čudo vodi dalje.

“Ne gubim vjeru, niti nadu, ali nismo nikoga pobijedili i nismo zaslužili proći,” kazao je izbornik Zlatko Dalić na današnjem druženju s novinarima, pokazalo se posljednjim u Neuruppinu.

Podsjećamo, da bi prošla dalje kao jedna od četiri najbolje trećeplasirane ekipe, hrvatskoj reprezentaciji su se trebala posložiti čak četiri rezultata.

Danska je trebala pobijediti Srbiju, Engleska je morala dobiti Sloveniju s najmanje tri ili više gola razlike. Potom u srijedu Portugal i Turska u skupini F moraju slaviti protiv Gruzije i Češke.

Hrvatski igrači nakon šokantnog raspleta situacije protiv Italije, danas nisu imali trening niti medijske obveze. Nije bilo niti zajedničkog gledanja večerašnjih utakmica, mogli su birati kako će pratiti utakmice iz Kolna i Munchena.

Vijesti nisu bile dobre, a kako je večer odmicala postalo je jasno kako će hrvatska reprezentacija daleko ranije nego što se očekivalo zaključiti svoju njemačku priču.

Hrvatska je Njemačku doputovala 9. lipnja letom iz Lisabona u Berlin, a potom autobusom krenula prema Neuruppinu gdje im je pred više tisuća hrvatskih navijača organiziran svečani doček.

Bio je to sjajan početak, nažalost kraj je daleko tužniji. Hrvatska reprezentacija se u srijedu jutarnjim letom iz Berlina vraća kući.


Autor: CroExpress Datum objave: 26.06.2024.