Pijani vozač nije imao primjedbe na zapisnik niti je poricao rezultate ispitivanja te je zapisnik vlastoručno potpisao. Policiji je otkrio koliko je popio tog dana…

Jedan je vozač pod nevjerojatnom količinom alkohola u krvi dopao u ruke policiji prošle godine u rujnu. Napuhao je čak 3,51 promila, a ovih dana ga je prekršajna sutkinja proglasila krivim.

Naime, 47-godišnji vozač je u ranim večernjim satima u mjestu Brezova kod Svetog Križa Začretja upravljao osobnim automobilom krećući se iz smjera mjesta Križanče u smjeru mjesta Grdenci, pod velikim utjecajem alkohola, piše Danica.hr.

Nakon što ga je policija zaustavila u redovnom nadzoru, zbog velike količine alkohola u krvi, odvezli su ga u dom zdravlja na liječnički pregled. Liječnici su rekli da je sposoban za zadržavanje u policijskoj postaji.

Pijani vozač nije imao primjedbe na zapisnik niti je poricao rezultate ispitivanja te je zapisnik vlastoručno potpisao.

Policiji je otkrio koliko je popio tog dana: “Jesam, pil sam… Spil sam tri litre gemišta”, priznao je skrušeno vozač koji nije imao problema s komunikacijom, unatoč velikoj alkoholiziranosti.

Prekršajna sutkinja ovih ga je dana proglasila krivim i kaznila s 12.000 kuna. Od tog iznosa oduzima mu se 600 kuna jer je dva dana proveo u policijskom pritvoru. Mora platiti i 280 kuna troškova postupka. Presuda je nepravomoćna i na nju se može žaliti.


Autor: CroExpress Datum objave: 08.06.2022.